Πηγή Φωτογραφίας: [379439] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΡΟΣΟΠΗΓΗ ΣΤΙΣ ΑΦΙΔΝΕΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Pagenews.gr / Ελλάδα / Φωτιά τώρα Αθήνα: Πέντε τραυματίες σε νοσοκομεία – Σε επιφυλακή οι υγειονομικές αρχές
Πύρινα μέτωπα σε εξέλιξη στην Ελλάδα
Συνολικά πέντε άτομα έχουν μεταφερθεί μέχρι στιγμής σε νοσοκομεία της Αθήνας λόγω της φωτιάςπου ξέσπασε το μεσημέρι στην Αττική. Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΚΑΒ, ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.Στο «Αγία Όλγα» μεταφέρθηκαν τρία άτομα και ειδικότερα, μία ηλικιωμένη με συμπτώματα εγκεφαλικού και ένα άτομο με ακόμα μία ηλικιωμένη λόγω δύσπνοιας.Ένα άτομο με δύσπνοια μεταφέρθηκε και στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».
Πύρινα μέτωπα σε εξέλιξη στην Ελλάδα
– Μαίνονται οι φωτιές σε Αττική, Εύβοια, Κύθηρα και Μεσσηνία
– Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 για εκκενώσεις σε δεκάδες οικισμούς – Απομακρύνονται οι πολίτες από το Κρυονέρι Αττικής
– Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην Αττική
– Και στις τέσσερις περιοχές πνέουν ισχυροί άνεμοι, δυσχεραίνοντας το έργο των Πυροσβεστών- Υπενθυμίζεται πως για σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στον χάρτη της Πολιτικής Προστασίας ήταν ακραίος για τις περιοχές όπου ξέσπασαν τα πύρινα μέτωπα:
Απεγκλωβισμοί από το Λιμενικό στα Κύθηρα από την παραλία Λημνιώνας
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων από την παραλία Λημνιώνα Κυθήρων, έπειτα από πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή. Η επιχείρηση πραγματοποιείται υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος (ΚΕΠΙΧ), με τη συνδρομή ενός πλωτού περιπολικού Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. και τριών ιδιωτικών σκαφών, τα οποία μεταφέρουν άτομα με ασφάλεια στο λιμάνι του Καψαλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα που βρίσκονταν στην παραλία αδυνατούσαν να απομακρυνθούν οδικώς λόγω της γρήγορης εξάπλωσης της φωτιάς και της περιορισμένης ορατότητας. Οι λιμενικές αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα, θέτοντας σε εφαρμογή το προβλεπόμενο σχέδιο εκτάκτου ανάγκης.
Προς ενίσχυση της επιχείρησης, δύο επιπλέον πλωτά Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. έχουν ήδη κινητοποιηθεί και κατευθύνονται προς την περιοχή, ενώ και άλλα ιδιωτικά σκάφη σπεύδουν για παροχή συνδρομής, εφόσον αυτό απαιτηθεί.Η επιχείρηση συνεχίζεται υπό δύσκολες συνθήκες, με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών και των διασωστών. Αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της πυρκαγιάς και βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα για την αποτροπή περαιτέρω κινδύνων.
Πηγή: pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Υπουργείο Τουρισμού για απεργία ταξί: Δεν αλλάζουν οι ρυθμίσεις για τις μετακινήσεις
Τι ακριβώς ισχύει με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την οποία διαμαρτύρεται ο ΣΑΤΑ. «α ταξί, όπως και κάθε μέσο μεταφοράς, είναι η πρώτη και η τελευταία εικόνα που παίρνει ο επισκέπτης από τη χώρα μας. Ο ρόλος τους είναι κρίσιμος, αλλά και η ευθύνη τους μεγάλη», τονίζει το υπουργείο Τουρισμού
«Καταγγελία για φακελάκι 3.000€ στο Ιπποκράτειο: «Δεν μπαίνει στο χειρουργείο χωρίς τα χρήματα»»
Η γυναίκα είχε ενημερώσει τις Αρχές για το ραντεβού με τον γιατρό και, μόλις συναντήθηκαν και του παρέδωσε τα χρήματα, τα στελέχη της του Εσωτερικών Υποθέσεων του πέρασαν χειροπέδες.
«Μαφία της Κρήτης»: Προφυλακιστέοι οι δύο αδελφοί για την υπόθεση εκβιασμών
Πρόκειται για έναν 57χρονο και τον 47χρονο αδερφό του. Η απολογία τους σε Ανακριτή και Εισαγγελέα αφορούσε στη δεύτερη δικογραφία που έχει ανοίξει για εκβιασμούς, παράνομη αγοραπωλησία εκκλησιαστικής περιουσίας, απόπειρες δωροδοκίας δημοσίων υπαλλήλων
ΠΟΕΔΗΝ: 24ωρη απεργία των υγειονομικών στις 6 Νοεμβρίου
Είμαστε βαθιά ανήσυχοι για το μέλλον της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ. Ο Πρωθυπουργός σε καμία εκ των εξαγγελλιών του δεν συμπεριέλαβε την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους
Από 13 Σεπτεμβρίου μόνιμη 24ωρη λειτουργία σε Μετρό, Τραμ και λεωφορεία κάθε Σάββατο στην Αθήνα
Ένα μέτρο που μέχρι σήμερα λειτουργούσε πιλοτικά, πλέον γίνεται θεσμός, φέρνοντας την πρωτεύουσα πιο κοντά σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές μητροπόλεις που προσφέρουν αδιάλειπτη μετακίνηση.
Το σχόλιο σας