ΑΕΚ: Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για τιμωρία της Ένωσης

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi//ΑΕΚ: Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για τιμωρία της Ένωσης
Το κλείσιμο του βόρειου πετάλου της OPAP Arena για ένα ματς καθώς και πρόστιμο ύψους 106.000 ευρώ αποφάσισε η UEFA για την ΑΕΚ μετά το παιχνίδι με τη Χάποελ Μπερ Σεβά.Η Ένωση υποδέχθηκε την περασμένη Πέμπτη (24/7) τους Ισραηλινούς στο πρώτο παιχνίδι για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League και η ένταση δεν έλειπε στις εξέδρες.
Το σχετικό… κατηγορητήριο έκανε λόγο για πυροτεχνήματα, χρήση λέιζερ, ρίψη αντικειμένων, κλειστούς διαδρόμους και μετάδοση μηνύματος που δεν συνάδει σε αθλητική διοργάνωση, για τα συνθήματα και τις σημαίες υπέρ της Παλαιστίνης.
Έτσι, όπως περίμεναν οι άνθρωποι της ΑΕΚ, η UEFA αποφάσισε να κλείσει το βόρειο πέταλο του γηπέδου για ένα παιχνίδι και να ρίξει πρόστιμο 106.000 ευρώ στην ΠΑΕ, με τους «κιτρινόμαυρους» να πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί από εδώ και πέρα.
Το 1-0 της Νέας Φιλαδέλφειας, δίνει προβάδισμα στην ΑΕΚ ενόψει της ρεβάνς στην Ουγγαρία με αντίπαλο την Χάποελ Μπερ Σεβά. Ο Μάρκο Νίκολιτς, πάντως, αντιμετωπίζει το ματς σα να μην έχει γίνει το πρώτο. Τονίζοντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, πως η Ένωση πρέπει να σκοράρει, να μην κάνει δώρα και να αγωνιστεί για το αποτέλεσμα.
Οι δηλώσεις του Νίκολιτς:
«Θα είναι μια δύσκολη αναμέτρηση. Δεν είναι εύκολος ο αντίπαλος, ειδικά σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει να δείξουμε το μέγιστο επίπεδο συγκέντρωσης από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Δεν πρέπει να κάνουμε δώρα και πρέπει να παίξουμε για το αποτέλεσμα. Ο καιρός είναι καλός, δεν θα έχουμε πρόβλημα προσαρμογής και αναμένουμε την ένθερμη υποστήριξη των οπαδών μας και ελπίζουμε να κάνουν φασαρία και καλή ατμόσφαιρα σε ένα μεγάλο γήπεδο».
Για το τι πρέπει να περιμένουμε από την ΑΕΚ σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι: «Η ομορφιά έγκειται όπως τη βλέπει ο καθένας. Πρέπει να προσεγγίσουμε σωστά την αναμέτρηση και να έχουμε το μέγιστο της συγκέντρωσης, να μην κάνουμε δώρα και να μην υπάρχουν κενά. Και να παίξουμε για το αποτέλεσμα. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, πάντα ο κάθε αγώνας πρέπει να είναι καλύτερος από τον προηγούμενο. Αλλά σίγουρα πρέπει να σκοράρουμε».
Για το αν τον προβληματίζει η αναποτελεσματικότητα στο πρώτο ματς ή αν θεωρεί πως τα γκολ θα έρθουν από τη στιγμή που παράγει φάσεις: «Πρώτον πρέπει να κάνεις ευκαιρίες και τα γκολ θα έρθουν. Πάντα υπάρχει έξτρα πίεση στο πρώτο ματς. Πρέπει να δείξουμε σημάδια βελτίωσης, την ποιότητά μας και την αποφασιστικότητά μας για να σκοράρουμε τα γκολ με την ποιότητά μας. Οι παίκτες είναι προπονημένοι σωματικά και ψυχικά και θα επιλέξουμε τους καλύτερους».
Για το ποια προσέγγιση θα έχει στο παιχνίδι και αν θα αγωνιστεί για να νικήσει ή να υπερασπιστεί το σκορ του πρώτου αγώνα: «Στόχος είναι η πρόκριση. Αισθάνθηκα ότι θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει την πρόκριση. Το 1-0 δεν σημαίνει πάρα πολλά ειδικά με την αλλαγή του κανονισμού. Σίγουρα είναι μια προειδοποίηση για να είμαστε σε εγρήγορση. Δεν θα μπούμε για να υπερασπιστούμε το 1-0 αλλά για να σκοράρουμε τέρματα. Βέβαια δεν θα τρέχουμε σαν τρελοί για να σκοράρουμε, αλλά θα δείξουμε σταθερότητα και σε άμυνα και σε επίθεση».
Για το αν ξεχωρίζει κάποιον παίκτη από τη Χάποελ Μπερ Σεβά και ειδικά τον Βεντούρα που δεν έπαιξε στο πρώτο παιχνίδι: «Εμείς έχουμε προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσουμε όλους τους παίκτες. Τους έχουμε αναλύσει και είμαστε έτοιμοι πνευματικά και τακτικά δείχνοντας σεβασμό απέναντι σε μια καλή και μαχητική ομάδα. Αύριο θα παίξουν δύο καλές ομάδες που η μία όμως θα αποκλειστεί. Ευελπιστούμε ότι εμείς θα είμαστε αυτοί που θα προκριθούμε».
Πηγή: pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας