Παναθηναϊκός – Σαμσουνσπόρ: Νίκη με ανατροπή και κοιτάζει Europa League [2-1]
![Παναθηναϊκός – Σαμσουνσπόρ: Νίκη με ανατροπή και κοιτάζει Europa League [2-1]](https://cdn.pagenews.gr/wp-content/uploads/2025/08/panathinaikos-2-1-768x513.jpg)
Πηγή Φωτογραφίας: [379858] EUROPA LEAGUE 2025-2026 / PLAY OFF / ΠΑΟ - ΣΑΜΣΟΥΝΣΠΟΡ (ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ / EUROKINISSI)
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 της Σαμσουνσπόρ σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας στο ΟΑΚΑ, χάρη σε γκολ των Κυριακόπουλου και Πάλμερ-Μπράουν. Οι «πράσινοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ από τον Τόμασον στο 51’, αλλά κατάφεραν να ανατρέψουν το ματς, δείχνοντας χαρακτήρα και ένταση στο δεύτερο ημίχρονο.
Η ομάδα του Ρουί Βιτόρια ξεκίνησε δυνατά και κυριάρχησε στο πρώτο ημίωρο, χάνοντας ευκαιρίες με τους Μπακασέτα, Τετέ και Σφιντέρσκι. Η πιο ξεκάθαρη στιγμή ήρθε στο 28’, όταν ο Τουμπά σούταρε ανενόχλητος, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά. Η Σαμσουνσπόρ απείλησε πρώτη φορά στο 37’ με τον Μάριους, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για τους Τούρκους. Ο Τόμασον, μετά από κόρνερ του Κιλίντς, νίκησε τον Ντραγκόβσκι με κεφαλιά στο 51’. Αυτό το 0-1 λειτούργησε σαν… ξυπνητήρι για τον Παναθηναϊκό, που αντέδρασε με ένταση και αποφασιστικότητα.
Η είσοδος του Καλάμπρια στο 59’ έφερε φρεσκάδα και ενέργεια στη δεξιά πλευρά, ενώ οι αλλαγές του Βιτόρια – με τους Ιωαννίδη και Ζαρουρί – ανέβασαν τον ρυθμό. Στο 65’, μετά από φάση διαρκείας, η μπάλα στρώθηκε στον Κυριακόπουλο, ο οποίος με δυνατό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.
Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 74’, όταν από κόρνερ του Τετέ, ο Πάλμερ-Μπράουν με κεφαλιά έκανε το 2-1. Ο Κοκτσούκ αιφνιδιάστηκε από την κίνηση του Σφιντέρσκι, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.
Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο μέχρι τέλους, απειλώντας ξανά με Καλάμπρια και Κυριακόπουλο. Ο Βιτόρια είδε θετικά στοιχεία από την ομάδα του, ειδικά στην αντίδραση και την αγωνιστική ένταση του δεύτερου μέρους.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ρουί Βιτόρια): Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας (59′ Καλάμπρια), Πάλμερ-Μπράουν, Τουμπά, Κυριακόπουλος, Τσιριβέγια, Τσέριν, Μπακασέτας (59′ Ιωαννίδης), Τετέ, Πελίστρι (75′ Ζαρουρί), Σβιντέρσκι (86′ Μπρέγκου).
ΣΑΜΣΟΥΝΣΠΟΡ (Τόμας Ρέις): Κοκτσούκ, Γιαβρού, Σάτκα, Βαν Ντρόνγκελεν, Τόμασον, Γιουκτσέλ (68′ Εμρέ), Μακουμπού (78′ Αϊντογκντού), Εντσάμ, Ντιμαντά (77′ Γκονούλ), Κιλίντς (68′ Μούτζα), Μάριους
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Panathinaikos FC (@fcpanathinaikos)
Πηγή: pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας