Κίνα: Δουλεύουμε για τη σταθερότητα στο παγκόσμιο εμπόριο

Πηγή Φωτογραφίας: NBC News, Putin, Xi pledge friendship, but talks yield no Ukraine breakthrough
Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανακοίνωσε ότι οι ηγέτες των κρατών-μελών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης (SCO) εξέδωσαν την πρώτη ανακοίνωσή τους υποστηρίζοντας το πολυμερές εμπορικό σύστημα, υπογραμμίζοντας τη σταθερή αποφασιστικότητα του αναφερόμενου οργανισμού στη διασφάλιση της σταθερότητας της παγκόσμιας εμπορικής τάξης.
Η σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε την 1η Σεπτεμβρίου στη διάρκεια της διάσκεψης του SCO στην πόλη Τιεντσίν.
Χαρακτηρίζοντας την ίδια ανακοίνωση “υψηλού επιπέδου”, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου επεσήμανε στις δηλώσεις του, ότι για πρώτη φορά οι ηγέτες των κρατών-μελών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης εξέδωσαν από κοινού μία ανακοίνωση, επιδοκιμάζοντας το πολυμερές εμπορικό σύστημα.
“Η ανακοίνωση εκδόθηκε την κατάλληλη στιγμή”, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος. Στο υπόβαθρο της πρόσφατης συμφωνίας-πλαισίου για τους λεγόμενους “αμοιβαίους δασμούς” από μερικές χώρες-μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), τα κράτη-μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους σε βασικές αρχές του ΠΟΕ, όπως η προνομιακή εμπορική μεταχείριση κρατών και η αποδοχή των μη εμπορικών διακρίσεων, ενώ παρότρυναν τις εμπλεκόμενες πλευρές να υποστηρίξουν τη διεθνή νομοθεσία για το εμπόριο, συμπεριλαμβανομένων των κανόνων του ΠΟΕ.
Το σχόλιο σας