Αθλητισμός

EuroBasket 2025: Η Εθνική κοντράρεται με τη Φινλανδία για το χάλκινο – Πού θα δείτε τον αγώνα

EuroBasket 2025: Η Εθνική κοντράρεται με τη Φινλανδία για το χάλκινο – Πού θα δείτε τον αγώνα

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi//EuroBasket 2025: Η Εθνική κοντράρεται με τη Φινλανδία για το χάλκινο – Πού θα δείτε τον αγώνα

Πού θα δείτε τον αγώνα Ελλάδα – Φινλανδία, που θα κρίνει το χάλκινο μετάλλιο του EuroBasket 2025.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη Φινλανδία με φόντο την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο EuroBasket 2025 (14/9, 17:00, Novasports Start, ΕΡΤ1,).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αποκλείστηκε από την Τουρκία στα ημιτελικά, ενώ η Φινλανδία από τη Γερμανία.

Η Εθνική μας θα παλέψει για την επιστροφή στα μετάλλια 16 χρόνια μετά το χάλκινο του 2009. Κοινός παρονομαστής των δύο εποχών, ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος τότε ήταν παίκτης και σήμερα προπονητής.

Εφόσον η Ελλάδα κατακτήσει το μετάλλιο θα ανέβει στο βάθρο για έκτη φορά, μετά το 1949, το 1987, το 1989, το 2005 και το 2009.

Βαριά ήττα από την Τουρκία γνώρισε η Εθνική χθες το βράδυ, με τους Τούρκους να προχωρούν σε υπερβολικές αντιδράσεις μετά τον θρίαμβό τους, με έντονο ακόμα και το εθνικιστικό στοιχείο.

Η τουρκική ομοσπονδία μπάσκετ, προχώρησε σε μία προκλητική ανάρτηση που δείχνει τον Τζέντι Όσμαν να κρεμιέται από την μπασκέτα, την ώρα που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάνει την προσευχή του πριν το τζάμπολ. Στην εικόνα μάλιστα έγραψαν “No Mercy” (Κανένα έλεος), ενώ η λεζάντα γράφει: “Η στιγμή που ο αρχηγός άνοιξε τα φτερά του”.

Έστω κι αργά, η τουρκική ομοσπονδία αντιλήφθηκε το λάθος της και απέσυρε μια αναμφισβήτητα προκλητική και έξω από τα αθλητικά όρια ανάρτηση.  33f231b7808a462fbccdaabf14fed237-450x338

Στα social media της τουρκικής ομοσπονδίας μετά τη νίκη επί της Ελλάδας στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ ανέβηκε μια φωτογραφία με τον Τζέντι Όσμαν να καρφώνει και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να προσεύχεται, σε δύο εντελώς διαφορετικά στιγμιότυπα μεταξύ τους, με τη λεζάντα. «Κανένα Έλεος».

Η ΕΟΚ αντέδρασε με επίσημη διαμαρτυρία προς την τουρκική ομοσπονδία για το ποστ και οι Τούρκοι ζήτησαν συγνώμη. Έδωσαν εντολή να κατέβει η ανάρτηση υποστηρίζοντας ότι έγινε χωρίς δική τους γνώση και έγκριση.

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments