Πολιτική

Συνεχίζει τη στροφή στο Κέντρο ο Μητσοτάκης

Συνεχίζει τη στροφή στο Κέντρο ο Μητσοτάκης

Πηγή Φωτογραφίας: [365904] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024" / 5η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στο Μέγαρο Μαξίμου επιμένουν στη στρατηγική της διεύρυνσης προς το χώρο του Κέντρου και του ΠΑΣΟΚ

Η προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη ΝΔ δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία στο πολιτικό σκηνικό. Αντίθετα όπως υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη θα μπορούσε να είχε γίνει και νωρίτερα. Άλλωστε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ έχει στηρίξει δημοσίως αρκετές από τις επιλογές της κυβέρνησης ενώ έχει συνυπάρξει με τη ΝΔ ως υπουργός κατά την συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

Στο οικοσύστημα της Ηρώδου Αττικού υπογραμμίζουν ότι ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή υπήρξε πιστός στη λογική της (αμφίπλευρης) διεύρυνσης της ΝΔ.

Διόλου τυχαία και η χθεσινή αναφορά του στο επενδυτικό συνέδριο Athens International Investors Summit, με τον ίδιο να τονίζει: «αναπτυσσόμαστε με πολύ υψηλότερους ρυθμούς από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, ενώ ταυτόχρονα μειώνουμε τους φόρους, εστιάζουμε στις ιδιωτικές επενδύσεις. Τα πετύχαμε όλα αυτά σε ένα περιβάλλον πολιτικής σταθερότητας. Έχουμε μια κυβέρνηση που διαθέτει απόλυτη πλειοψηφία. Το 2023 οι πολίτες μας αντάμειψαν δίνοντάς μας μία νέα εντολή. Αυτό μας ξεχωρίζει, πιστεύω, από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, διότι η πολιτική των συνασπισμών μπορεί να είναι πολύ περίπλοκη».

Πολύ πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας το 2019, είχε προσανατολίσει την πολιτική του προς την κατεύθυνση αυτή. Άλλωστε οι μεγάλες πολιτικές που αλλάζουν την καθημερινότητα των πολιτών (ψηφιακό κράτος, μεταρρύθμιση της υγείας και της παιδείας, ενίσχυση των εισοδημάτων μέσω μείωσης της φορολογίας) δεν έχουν αριστερό ή δεξιό πρόσημο. Και η διεύρυνση ήταν πάντα η απάντηση στο ζητούμενο της αυτοδυναμίας που φέρνει μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση στο τιμόνι της χώρας.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο ότι το Κέντρο “βγάζει” κυβερνήσεις.

Συνεχίζοντας αυτή τη λογική της διεύρυνσης, ο πρωθυπουργός σήμερα χθες με τον Ανδρέα Λοβέρδο και στελέχη των Δημοκρατών.

Το πολιτικό πλαίσιο συνάντησης το έθεσε ο κ. Μητσοτάκης:

  • Η παράταξή μας έχει αποδείξει ότι κρατά ανοιχτές τις πόρτες της σε κάθε δύναμη που πιστεύει στην ισχυρή, σύγχρονη, δημοκρατική και ευρωπαϊκή Ελλάδα.
  • Μακριά από ταμπέλες και δόγματα ενώνουμε τις προσπάθειές μας για μια καλύτερη ζωή των πολιτών και ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα. Ιδίως σε μία διεθνή συγκυρία αβεβαιότητας που επιβάλλει ενότητα, συνεργασία και εσωτερική πολιτική σταθερότητα.

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό γίνεται σαφές ότι η προσχώρηση του Λοβέρδου γίνεται σε μια περίοδο που έτσι κι αλλιώς η κυβέρνηση βρίσκεται σε σκληρή αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ και στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν ότι τέτοιες προσθήκες ενισχύουν τη θέση του κόμματος στο πολιτικό φάσμα.

Πηγή: Pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments