Τραμπ και Νετανιάχου πολύ κοντά σε επίτευξη συμφωνίας για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα

Πηγή Φωτογραφίας: The Jerusalem post, Benjamin Netanyahu to discuss West Bank sovereignty with Donald Trump
Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ βρίσκονται πολύ κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας για ένα σχέδιο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, μετά από συνομιλίες μεταξύ του ειδικού απεσταλμένου Στιβ Γουίτκοφ, του γαμπρού του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανέφερε χθες ο δημοσιογράφος του Axios Μπαράκ Ρέιβιντ σε μία ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ, επικαλούμενος έναν υψηλόβαθμο Αμερικανό αξιωματούχο.
Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η Χαμάς θα πρέπει να συμφωνήσει, ανέφερε ο Ρέιβιντ στην ίδια ανάρτηση.
Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο Τραμπ δήλωσε ότι ελπίζει στην ολοκλήρωση της πρότασης ενός σχεδίου ειρήνευσης για τη Γάζα, σε μία συνάντηση που θα γίνει τη Δευτέρα, με τον Νετανιάχου.
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters δεν στάθηκε δυνατό να επιβεβαιώσει την αναφορά.
Επιστολή από τις οικογένειες των ισραηλινών ομήρων στον Τραμπ: «Σε χρειαζόμαστε»
Λίγες ώρες πριν την συνάντηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, το Φόρουμ των Οικογενειών των Ομήρων απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ευχαριστώντας τον θερμά για τις προσπάθειές του να απελευθερώσει τους αιχμαλώτους και εκλιπαρώντας τον να προωθήσει την τελευταία συμφωνία.
«Είμαστε ευγνώμονες και εξαρτόμαστε από τη δύναμή σας και την τρομερή δύναμη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής», γράφουν, σημειώνοντας τη δέσμευσή του στον σκοπό τους.
Οι οικογένειες ζητούν από τον Τραμπ να «αντισταθεί σθεναρά σε οποιεσδήποτε προσπάθειες σαμποτάρουν τη συμφωνία που έχετε επιτύχει».
«Τα διακυβεύματα είναι πολύ υψηλά και οι οικογένειές μας περίμεναν πολύ καιρό, ώστε οποιαδήποτε παρέμβαση να εκτροχιάσει αυτή την πρόοδο».
«Η διπλή σας εστίαση στον τερματισμό του πολέμου και στην και στην επιστροφή και των 48 ομήρων στα σπίτια τους έρχεται σε έντονη αντίθεση με τον εκτεταμένο πόλεμο που διεξάγει αυτή τη στιγμή το Ισραήλ. Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε που εμμένετε με τόλμη στην πεποίθησή σας παρά αυτή την αντίθεση», αναφέρει η επιστολή.
Το σχόλιο σας