Ελλάδα

Βοιωτία: Έναν μήνα φυλακή η 62χρονη που έθαψε τη μητέρα της-Δεν είχε χρήματα ούτε για την κηδεία, υποστήριξε

Βοιωτία: Έναν μήνα φυλακή η 62χρονη που έθαψε τη μητέρα της-Δεν είχε χρήματα ούτε για την κηδεία, υποστήριξε
Η υπόθεση της διευθύντριας ΚΕΠ στη Βοιωτία που συγκλονίζει

Σε φυλάκιση 14 μηνών, από τους οποίους θα εκτίσει μόλις έναν, καταδικάστηκε η 62χρονη διευθύντρια ΚΕΠ από τη Βοιωτία, σε μια υπόθεση που προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον και σοκ στην κοινή γνώμη. Η γυναίκα κρίθηκε ένοχη για ψευδή κατάθεση, καθώς είχε αποκρύψει τον θάνατο της μητέρας της, προκειμένου να συνεχίσει να εισπράττει τη σύνταξη και τα επιδόματά της.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως, η 62χρονη δεν προχώρησε σε κανονική ταφή, αλλά ενταφίασε τη μητέρα της σε πρόχειρο τάφο, γεγονός που αναδείχθηκε όταν ξεκίνησαν οι έρευνες. Το σκεπτικό της ήταν ότι, με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσε να συνεχίσει να καλύπτει τα οικονομικά της χρέη, τα οποία, όπως υποστήριξε, ήταν δυσβάσταχτα.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η κατηγορούμενη παρουσίασε τον εαυτό της ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας και περιέγραψε την καθημερινότητα της ως μητέρας παιδιού με προβλήματα υγείας και σοβαρό οικονομικό φορτίο. Όπως δήλωσε, μετά τον χωρισμό της βρέθηκε σε αδιέξοδο και, αδυνατώντας να ανταπεξέλθει στις ιατρικές και καθημερινές δαπάνες, αναγκάστηκε να δανειστεί χρήματα από τοκογλύφους.

«Για 13 χρόνια δεν μπορούσα να μιλήσω, να φάω. Ζούσα με έναν φόβο, μετρούσα συνεχώς τα λεφτά. Ήμουν μόνη μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώπιον του δικαστηρίου, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η εκπομπή «Live News» του MEGA. Η ίδια αποκάλυψε πως το 2023 το χρέος της ανερχόταν σε περίπου 56.000 ευρώ, ενώ η μητέρα της λάμβανε μηνιαίως από 1.400 έως 1.500 ευρώ.

Η υπεράσπισή της επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι η γυναίκα βρισκόταν σε απόγνωση και δεν είχε τα χρήματα ούτε για να πραγματοποιήσει την κηδεία της μητέρας της. Ο συνδυασμός προσωπικών, οικογενειακών και οικονομικών προβλημάτων την οδήγησε, όπως ισχυρίστηκε, στην απόφαση να αποκρύψει το θάνατο και να συνεχίσει την παράνομη είσπραξη της σύνταξης.

Παρά την αναγνώριση ορισμένων ελαφρυντικών, το δικαστήριο αποφάσισε την καταδίκη της σε 14 μήνες φυλάκισης, εκ των οποίων τελικά θα εκτίσει μόνο έναν μήνα. Η υπόθεση ανέδειξε για ακόμη μια φορά την πίεση που υφίστανται πολίτες με υπέρογκα χρέη, αλλά και τα ακραία μέτρα στα οποία μπορεί να οδηγηθεί κάποιος, όταν η απελπισία υπερβαίνει τα όρια της λογικής.

Η υπόθεση δεν αφήνει ασυγκίνητη την κοινωνία, καθώς ανοίγει ξανά τη συζήτηση για την προστασία ευάλωτων νοικοκυριών, τον ρόλο των τοκογλύφων και την ανάγκη ενός αποτελεσματικότερου δικτύου κοινωνικής στήριξης.

Πηγή: pagenews.gr