Αθλητισμός

Σέιμπεν Λι: «Η Νίκη με Dubai BC, Ιδανική Προετοιμασία για το Ντέρμπι με Παναθηναϊκό»

Σέιμπεν Λι: «Η Νίκη με Dubai BC, Ιδανική Προετοιμασία για το Ντέρμπι με Παναθηναϊκό»

Πηγή Φωτογραφίας: [381033] EUROLEAGUE 2025-2026 / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΝΤΟΥΜΠΑΙ.(KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Ο Αμερικανός Γκαρντ Εξυμνεί την Αμυντική Ταυτότητα του Ολυμπιακού – «Μοιρασμένος Χρόνος, Φρέσκοι Παίκτες»

Ο Σέιμπεν Λι, γκαρντ του Ολυμπιακού, δήλωσε μετά τη νίκη 86-67 επί της Dubai BC (3η αγωνιστική Euroleague, 10 Οκτωβρίου 2025) ότι το ματς αποτέλεσε ιδανική προετοιμασία για το επερχόμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό AKTOR (13 Οκτωβρίου, ΟΑΚΑ). Σύμφωνα με το Sport24 και το FosOnline, ο Λι, με 12 πόντους (4/6 σουτ, 18 λεπτά), τόνισε την αμυντική ένταση και την πιστή εκτέλεση του πλάνου του Γιώργου Μπαρτζώκα, κρατώντας τη Dubai σε 67 πόντους. «Ελέγξαμε το ματς αμυντικά – η προετοιμασία μας δίνει ρυθμό», είπε ο Λι, υπογραμμίζοντας ότι ο μοιρασμένος χρόνος κρατά την ομάδα φρέσκια για το ντέρμπι και την απαιτητική σεζόν με 22 ομάδες στη Euroleague.

Οι Δηλώσεις του Λι: Άμυνα, Πλάνο και Ντέρμπι

Ο Λι, 26χρονος Αμερικανός (2,8 πόντοι μέσο όρο πέρσι), ανέλυσε:

  • Άμυνα: «Δεν ήταν εύκολο ματς, η Dubai έχει επιθετικό ταλέντο. Μείναμε στο πλάνο, ελέγξαμε αμυντικά».
  • Προετοιμασία: «Ήταν καλή προετοιμασία για Παναθηναϊκό – δείχνει τι κάνουμε καλά, τι να βελτιώσουμε».
  • Χρόνος: «Ο μοιρασμένος χρόνος βοηθά. Με 22 ομάδες, παίζουμε σε 2 μέρες – χρειαζόμαστε φρέσκους παίκτες».
  • Φιλοσοφία: «Η άμυνα είναι η ταυτότητά μας. Στην προπόνηση δουλεύουμε ένταση – αυτό μας δίνει ρυθμό».

«Ο Ολυμπιακός βασίζεται στην άμυνα – είναι ο σωστός δρόμος», κατέληξε, με το Euroleague analytics να δείχνει 80% αμυντική αποδοτικότητα (top-5).

Το Ματς: Επιβλητικός Ολυμπιακός, 2-1 Ρεκόρ

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε με 18/32 τρίποντα, 25 ασίστ και 8 παίκτες διψήφιους. Η Dubai, με 0-3 ρεκόρ, δεν άντεξε την πίεση (35% FG). «Η ενέργεια και η συγκέντρωση έκαναν το ματς να μοιάζει εύκολο», είπε ο Λι, με τον Βεζένκοφ (18 πόντοι) και Φουρνιέ (15) να ξεχωρίζουν. Η ομάδα, με 12 παίκτες (8-28 λεπτά), δείχνει βάθος για το ντέρμπι.

Το Ντέρμπι: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Το ντέρμπι (13/10, 2-0 Παναθηναϊκός vs 2-1 Ολυμπιακός) είναι κρίσιμο. «Θα δούμε πού βρισκόμαστε – η άμυνα θα κρίνει», σχολίασε ο Μπαρτζώκας (SDNA). Ο Λι, πιθανότατα βασικός λόγω τραυματισμού Γουόκαπ (2 εβδομάδες), θα κληθεί να περιορίσει τον Ναν (20 πόντοι/ματς).

Ο Λι και η Αμυντική Μηχανή

Ο Σέιμπεν Λι βλέπει τη νίκη επί Dubai ως πρόβα για Παναθηναϊκό. Με άμυνα και μοιρασιά, ο Ολυμπιακός πάει ΟΑΚΑ έτοιμος.

Πηγή: Pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments