Το Περιστέρι κέρδισε την ΑΕΚ! Πρώτη ήττα της Ένωσης στη Basket League [79-66]
Πηγή Φωτογραφίας: [381626] STOIXIMAN GBL 2025-2026 / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΑΕΚ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Το Περιστέρι έβαλε τέλος στο αήττητο σερί της ΑΕΚ στη φετινή Basket League, επικρατώντας με 79-66 στο κατάμεστο “Ανδρέας Παπανδρέου”. Η ομάδα του Βασίλη Ξανθόπουλου έδειξε χαρακτήρα, ενέργεια και συγκέντρωση, παίρνοντας μια σπουδαία νίκη απέναντι σε έναν από τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, ελέγχοντας τον ρυθμό και βρίσκοντας λύσεις τόσο μέσα από το ζωγραφιστό όσο και από την περιφέρεια. Ο Τάι Νίκολς ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, οδηγώντας επιθετικά την ομάδα του με 21 πόντους και 5 ασίστ, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως είναι ο φυσικός ηγέτης του Περιστερίου. Δίπλα του, ο Τζέικ Βαν Τουμπέργκεν έκανε ένα εντυπωσιακό double-double με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ, κυριαρχώντας στη ρακέτα.
Το Περιστέρι με έλεγχο και ψυχραιμία
Η ομάδα των δυτικών προαστίων δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο του ρυθμού. Με υπομονετική κυκλοφορία της μπάλας, εξαιρετική αμυντική προσήλωση και καθοριστικές βολές (23/31), το σύνολο του Ξανθόπουλου κατάφερε να “πνίξει” την ΑΕΚ. Οι Χάρις και Αμπερκρόμπι πρόσθεσαν πολύτιμους πόντους (11 και 10 αντίστοιχα), δίνοντας βάθος στο rotation και λύσεις σε κρίσιμα σημεία.
Αντίθετα, η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό. Παρά το γεγονός ότι ισοφάρισε δύο φορές στη δεύτερη περίοδο, τα 17 λάθη και τα άστοχα σουτ (μόλις 5/19 οι Μπαρτλεϊ και Κουζμίνσκας) την πλήγωσαν. Ο Κουζμίνσκας και ο Μπαρτλεϊ ήταν οι πρώτοι σκόρερ με 11 πόντους, όμως κανείς δεν μπόρεσε να “τραβήξει” επιθετικά την ομάδα στο φινάλε.
Το ματς κρίθηκε στη γραμμή των βολών και στην άμυνα
Η ΑΕΚ βρέθηκε πολλές φορές πίσω με διψήφιες διαφορές, χωρίς όμως να μπορεί να αντιδράσει ουσιαστικά. Το Περιστέρι έδειξε ψυχραιμία, κράτησε τον ρυθμό χαμηλά και τιμώρησε κάθε λάθος της Ένωσης με πόντους στο transition. Οι 23 εύστοχες βολές των παικτών του Ξανθόπουλου αποδείχθηκαν καθοριστικές, τη στιγμή που οι “κιτρινόμαυροι” είχαν μόλις 13/14 από τη γραμμή.
Μετά τη λήξη, ο Ντράγκαν Σάκοτα αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ, δείχνοντας τη δυσαρέσκειά του για τη διαιτησία. Ωστόσο, παραδέχθηκε στους συνεργάτες του ότι η ομάδα του υπέπεσε σε πολλά λάθη, τα οποία εκμεταλλεύτηκε πλήρως το Περιστέρι.
Τα δεκάλεπτα: 23-19, 43-40, 57-54, 79-66.
Το Περιστέρι ανέβηκε στο 3-1 και δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ η ΑΕΚ υπέστη την πρώτη της ήττα (4-1), χάνοντας την ευκαιρία να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας της GBL.
Πηγή: pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας