SPOTLIGHTS

Σελινόριζα, παντζάρια, αντίδια “κατακτούν” το φθινόπωρο

Σελινόριζα, παντζάρια, αντίδια “κατακτούν” το φθινόπωρο
Φθινόπωρο = Γήινες γεύσεις: Βολβοί, ρίζες, πίκρες – “Ζήτω το εποχικό!”

Σελινόριζα: Η “στρουμπουλή” βασίλισσα – Από remoulade σε τηγανίτες Η σελινόριζα δεν είναι απλώς ρίζα. Είναι άρωμα.

  • Ωμή: Λεπτοξυσμένη με καρότο, μήλο – δροσερή σαλάτα.
  • Γαλλικό bistro: Remoulade – μαγιονέζα + χρένο.
  • Βραστή: Κομμάτια σε κρέας/ψάρι – λεπτή νότα σέλινου.
  • Πουρές: Με χοιρινόmatch made in heaven.
  • Τηγανίτες: Σελινόριζα + πατάτα – τρίβετε, αλατοπιπερώνετε, τηγανίζετε. Χρυσές, τραγανές.

Παντζάρια: Τα “κόκκινα διαμάντια” – Από σκορδαλιά σε ψητά Τα παντζάρια δεν χρειάζονται συστάσεις.

  • Κλασικό: Με σκορδαλιάακαταμάχητο.
  • Γιαούρτι: Σος με σκόρδο – δροσερό.
  • Σαλάτα: Καρύδια + μήλογλυκόξινο.
  • Ψητά: Στο χαρτίγλύκα εντείνεται. «Βράστε, ψήστε, τρίψτεπάντα νικητής».

Αντίδια: Οι “πικρές σαλάτες” – Από βελγικό σικορέ σε γαλλικό gratin Η οικογένεια κιχωρίων: Ραδίκια, πικραλίδες, ραντίτσιο.

  • Σικορέ (αντίβ): Λευκοκίτρινο, οβίδα. Χωρίς φωςτραγανό, πικρό.
    • Ωμό: Ψιλοκομμένο σε σαλάτες.
    • Βαρκούλες: Με ντιπ τυριώναντί ψωμιού.
  • Ψητό: Με μπεσαμέλ + τυρί + ζαμπόνγαλλικό gratin.
  • Κατσαρά/πλατύφυλλα: Εσκαρόλπικρή απόλαυση.

Το φθινόπωρο δεν είναι εποχή – Είναι γεύση» Σελινόριζα remoulade. Παντζάρια ψητά. Αντίδια gratin. Ρίζες, βολβοί, πίκρες. Ζήτω το εποχικό. Ζήτω η κουζίνα.

Πηγή: Pagenews.gr