Πολιτική

Μητσοτάκης: «Ο Daniel θα στοιχίσει πάνω από 3 δισ. ευρώ – Δεν έχουν κλείσει ακόμα οι πληγές της Θεσσαλίας»

Μητσοτάκης: «Ο Daniel θα στοιχίσει πάνω από 3 δισ. ευρώ – Δεν έχουν κλείσει ακόμα οι πληγές της Θεσσαλίας»

Πηγή Φωτογραφίας: [381927] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πορεία των έργων αποκατάστασης στη Θεσσαλία και εξήρε τη συμβολή των δωρητών της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για την ανασυγκρότηση των πληγεισών περιοχών.

«Η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή που κλήθηκε να διαχειριστεί η Ελλάδα»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) στο Ωδείο Αθηνών, υπογράμμισε το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία, χαρακτηρίζοντάς την ως τη «μεγαλύτερη φυσική καταστροφή που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η χώρα».

Όπως ανέφερε, «οι πληγές της Θεσσαλίας δεν έχουν ακόμα κλείσει, αλλά έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην αποκατάσταση των υποδομών και στη στήριξη των πληγέντων». Παράλληλα, αποκάλυψε ότι το συνολικό κόστος της αποκατάστασης θα ξεπεράσει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, επισημαίνοντας ότι «αυτό το ποσό αντικατοπτρίζει το εύρος της ζημιάς και το μέγεθος των έργων που απαιτούνται για να επανέλθει η περιοχή στην κανονικότητα».

Η συμβολή των εφοπλιστών και των δωρητών

Ο πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στη συμβολή της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της προέδρου της, Μελίνας Τραυλού, στη χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης. Όπως είπε, «μέσα σε ελάχιστο χρόνο συγκεντρώθηκαν 50 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία διατέθηκαν για την ανοικοδόμηση σχολικών υποδομών και άλλων κρίσιμων έργων».

Τόνισε επίσης ότι η συνεργασία του Δημοσίου με τους μεγάλους δωρητές επέτρεψε να υλοποιηθούν έργα με ταχύτητα ιδιωτικού τομέα, αλλά με διαφάνεια και δημόσιες προδιαγραφές. «Καταφέραμε να ξαναφτιάξουμε τα σχολεία και να τα φτιάξουμε καλύτερα από πριν», σημείωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «η πολιτεία οφείλει να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες όταν τη χρειάζονται περισσότερο».

Εκπαίδευση και πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην εκπαίδευση, τονίζοντας τη σημασία της βελτίωσης των σχολικών υποδομών. «Αποδίδω τεράστια σημασία στην αναβάθμιση των σχολείων μας. Το πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου” μας επέτρεψε ήδη να ανακατασκευάσουμε 431 σχολεία και ο στόχος είναι να φτάσουμε τα 2.000», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η βελτίωση των σχολικών υποδομών δεν αφορά μόνο τις κτιριακές ανάγκες, αλλά και τη συνολική εμπειρία των μαθητών και των εκπαιδευτικών. «Ένα σχολείο σύγχρονο, με διαδραστικούς πίνακες, προσβάσιμες εγκαταστάσεις και ασφαλές περιβάλλον, είναι η ελάχιστη υποχρέωση που έχουμε απέναντι στα παιδιά και στους δασκάλους τους», πρόσθεσε.

«Η πολιτεία πρέπει να στέκεται δίπλα στους πολίτες»

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κρατική στήριξη προς τους πληγέντες της Θεσσαλίας αποτελεί ηθική και πολιτική υποχρέωση. «Αν η ελληνική οικονομία δεν είχε την απόδοση που έχει τα τελευταία χρόνια, δεν θα μπορούσαμε να παρέχουμε τόσο μεγάλη στήριξη», ανέφερε, επισημαίνοντας πως οι παρεμβάσεις αφορούν τόσο τα εισοδήματα των πληγέντων όσο και τα έργα ανασυγκρότησης.

Κλείνοντας, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για τη συνεχή προσφορά της, τονίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεπερνά κάθε κρίση «όταν το κράτος, οι πολίτες και οι μεγάλοι ευεργέτες ενώνουν τις δυνάμεις τους για το κοινό καλό».

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments