Πολιτική

Διάγγελμα Χριστοδουλίδη: Δεν μετέχουμε στη στρατιωτική επιχείρηση – Ιρανικό το drone στο Ακρωτήρι

Διάγγελμα Χριστοδουλίδη: Δεν μετέχουμε στη στρατιωτική επιχείρηση – Ιρανικό το drone στο Ακρωτήρι

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi//Διάγγελμα Χριστοδουλίδη: Δεν μετέχουμε στη στρατιωτική επιχείρηση - Ιρανικό το drone στο Ακρωτήρι

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Παραμένουμε προσηλωμένοι στον ανθρωπιστικό ρόλο, τον οποίο υπηρετήσαμε όλο αυτό το διάστημα, πάντοτε ως μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος, τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης
«Ηπατρίδα μας δεν μετέχει με οιονδήποτε τρόπο και ούτε προτίθεται να αποτελέσει μέρος οποιασδήποτε στρατιωτικής επιχείρησης» ανέφερε σε μήνυμά του προς τους Κύπριους πολίτες ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης μετά το χτύπημα της βρετανικής βάσης στο Ακρωτήρι από ιρανικό drone.

Το μήνυμα του κ. Χριστοδουλίδη

«Συμπατριώτες, Συμπατριώτισσες

» Υπό το φως των γεγονότων επέλεξα να απευθυνθώ σε όλους εσάς για να σας ενημερώσω απευθείας για όσα διαδραματίστηκαν χθες βράδυ. Στις 12:03 τα μεσάνυχτα μη επανδρωμένο αερόχημα τύπου Shahed, προσέκρουσε εντός των στρατιωτικών εγκαταστάσεων των Βρετανικών Βάσεων στο Ακωτήρι, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

» Από την πρώτη στιγμή όλες οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Δημοκρατίας βρίσκονται σε εγρήγορση και πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Την ίδια στιγμή, συγκάλεσα αμέσως, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, για αξιολόγηση της κατάστασης, το οποίο παραμένει σε συνεχή διαβούλευση.

» Ταυτόχρονα, για τις εξελίξεις είμαι σε συνεχή επαφή με όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες και ηγέτες άλλων κρατών.

» Κυρίες και Κύριοι,

» Βρισκόμαστε σε μια περιοχή ιδιαίτερης γεωπολιτικής αστάθειας με πολλές προκλήσεις και προβλήματα, η οποία διέρχεται μια πρωτοφανή κρίση.

» Θέλω να είμαι σαφής: Η πατρίδα μας δεν μετέχει με οιονδήποτε τρόπο και ούτε προτίθεται να αποτελέσει μέρος οποιασδήποτε στρατιωτικής επιχείρησης.

» Παραμένουμε προσηλωμένοι στον ανθρωπιστικό ρόλο, τον οποίο υπηρετήσαμε όλο αυτό το διάστημα, πάντοτε ως μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος, και θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με την ίδια υπευθυνότητα.

» Πράττουμε ό,τι πρέπει με πρώτιστο μέλημά μας την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών»  Πηγή: pagenews.gr

Pagenews Editor
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Pagenews Editor Συντάκτης Ειδήσεων
Δημοσιογράφος με εμπειρία στη σύνταξη και επιμέλεια ειδησεογραφικού περιεχομένου, με έμφαση στη ροή της καθημερινής επικαιρότητας και την άμεση κάλυψη των σημαντικότερων εξελίξεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ασχολείται με πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και γενικού ενδιαφέροντος θέματα, διασφαλίζοντας την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του κοινού. Απόφοιτος Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, με εξειδίκευση στα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης και τη σύγχρονη ειδησεογραφία. Διαθέτει εμπειρία στην συγγραφή  online περιεχομένου, τη διαχείριση ειδησεογραφικής ύλης και την παρακολούθηση της επικαιρότητας σε πραγματικό χρόνο.

Latest News

13.07.2026 | 14:10

«Λιώνουν» από έρωτα! Βανδή και Μπισμπίκης σε τρυφερά τετ α τετ πάνω στο σκάφος [pics]

13.07.2026 | 13:55

Χατζηδάκης:«Ρεαλιστικές δεσμεύσεις στη ΔΕΘ,όχι παροχολογία»–Η κυβέρνηση ανεβάζει τόνους σε Τσίπρα ΠΑΣΟΚ

13.07.2026 | 13:48

Τσίπρας: Το «Εθνικό Συμβούλιο των 400+1» σηματοδοτεί την επιστροφή – Στόχος μια νέα μεγάλη προοδευτική παράταξη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία

13.07.2026 | 13:40

Μαρινάκης κατά Τσίπρα: «Ψεύδεται χωρίς συστολή για τα F-35 – Επιχειρεί να στήσει έναν ΣΥΡΙΖΑ 2 με τα ίδια πρόσωπα»

13.07.2026 | 13:34

Μέση Ανατολή: Η νέα ανάφλεξη ΗΠΑ–Ιράν απειλεί την παγκόσμια οικονομία – Στο επίκεντρο ενέργεια, ναυτιλία και επισιτιστική ασφάλεια

13.07.2026 | 13:26

Νέες ρυθμίσεις χρεών: Οι 3 ημερομηνίες-κλειδιά για 72 δόσεις, εξωδικαστικό και προστασία πρώτης κατοικίας

13.07.2026 | 13:17

Πλεύρης: Κότες, άχρηστοι και αποτυχημένοι οι αναρχικοί που κάνουν επιθέσεις και γράφουν συνθήματα, θα τους ξεσκίσουμε

13.07.2026 | 13:05

Συγκλονίζει ο σύζυγος της Βάγιας Νέστορα: “Μέσα σε 5 χρόνια είναι δύσκολο να θάβεις κόρη και γυναίκα ”

13.07.2026 | 14:10

«Λιώνουν» από έρωτα! Βανδή και Μπισμπίκης σε τρυφερά τετ α τετ πάνω στο σκάφος [pics]

13.07.2026 | 10:23

Σοκάρει ο Μαζωνάκης: «Δεν θα σηκώσω ποτέ τηλέφωνο από την οικογένειά μου» [vid]

13.07.2026 | 09:52

Το πρώτο σπίτι της Ιωάννας Τούνη στη Θεσσαλονίκη – Θα εκπλαγείτε με το πώς ήταν [vid]

12.07.2026 | 23:39

Ξεσπά ο Γιώργος Μαζωνάκης: «Ένιωσα τρόμο και προδοσία στο Δρομοκαΐτειο»

12.07.2026 | 23:17

Η Κατερίνα Παπουτσάκη «έριξε» το Instagram με το λευκό μπικίνι της [pics]

12.07.2026 | 22:09

Άννα Ζηρδέλη: Μπορεί να φάω και τους τοίχους, είμαι τόσο κοιλιόδουλη – Έχω επίσης το κατοχικό σύνδρομο"

12.07.2026 | 21:58

Γλυκά Νερά: Η δολοφονία της Καρολάιν γίνεται σειρά στην τηλεόραση- Πότε κάνει πρεμιέρα

12.07.2026 | 21:07

Γενέθλια στον παράδεισο! Η Αλεξανδράκη μαγνητίζει τα βλέμματα από τις Μαλδίβες [vid]

13.07.2026 | 13:34

Μέση Ανατολή: Η νέα ανάφλεξη ΗΠΑ–Ιράν απειλεί την παγκόσμια οικονομία – Στο επίκεντρο ενέργεια, ναυτιλία και επισιτιστική ασφάλεια

13.07.2026 | 12:56

Η Τουρκία εισέρχεται στην Παγκόσμια Τράπεζα Άμυνας–Νέα εξίσωση στη χρηματοδότηση των εξοπλισμών ΝΑΤΟ

13.07.2026 | 11:42

Κύπρος–Γαλλία: Αμυντική συμμαχία νέας γενιάς μέσω SAFE – 1,18 δισ. ευρώ για την Εθνική Φρουρά, τα πρώτα 177 εκατ. ήδη στη Λευκωσία

12.07.2026 | 14:02

Το Ορμούζ φλέγεται: Η σύγκρουση ΗΠΑ – Ιράν περνά σε νέα φάση και απειλεί την παγκόσμια οικονομία

12.07.2026 | 11:06

Τουρκία – Ισραήλ: Πόσο κοντά βρίσκεται πραγματικά η Μέση Ανατολή σε μια νέα περιφερειακή σύγκρουση;

12.07.2026 | 05:08

Η Τουρκία δεν χρειάζεται τα F-35 – Δοκιμάζει ήδη το οπλοστάσιό της στη Λιβύη

12.07.2026 | 01:34

Πεσκόφ: «Αν απειληθεί η ύπαρξη της Ρωσίας, θα χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα»

11.07.2026 | 20:02

Το ατσάλι έγινε όπλο: Γιατί το Ισραήλ έβαλε στο στόχαστρο τη βαριά βιομηχανία του Ιράν

Μαρινάκης κατά Τσίπρα: «Ψεύδεται χωρίς συστολή για τα F-35 – Επιχειρεί να στήσει έναν ΣΥΡΙΖΑ 2 με τα ίδια πρόσωπα»

Σφοδρή επίθεση της κυβέρνησης στον Αλέξη Τσίπρα για τα εθνικά θέματα και τη νέα πολιτική του πρωτοβουλία. Ο Παύλος Μαρινάκης κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό για παραχάραξη της πραγματικότητας στα F-35, κάνει λόγο για «ΣΥΡΙΖΑ 2» και απαντά στις αιτιάσεις περί αποτυχίας της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Μαρινάκης κατά Τσίπρα:«Ψεύδεται χωρίς συστολή για τα F-35–Επιχειρεί να στήσει ένα ΣΥΡΙΖΑ 2 με ίδια πρόσωπα»

Πλεύρης: Κότες, άχρηστοι και αποτυχημένοι οι αναρχικοί που κάνουν επιθέσεις και γράφουν συνθήματα, θα τους ξεσκίσουμε

Δεν θα μπορούν να σταθούν όρθιοι είπε ο υπ. Μετανάστευσης

Πλεύρης: Κότες,άχρηστοι,αποτυχημένοι οι αναρχικοί που κάνουν επιθέσεις ,γράφουν συνθήματα, θα τους ξεσκίσουμε

Μητσοτάκης στο Παρίσι: Από τη «Συμμαχία των Προθύμων» στα ελληνικά Rafale – Η Αθήνα στο επίκεντρο της νέας ευρωπαϊκής άμυνας

Ο πρωθυπουργός συμμετέχει σήμερα στη Σύνοδο για την Ουκρανία που συγκαλεί ο Εμανουέλ Μακρόν, ενώ η παρουσία των ελληνικών Rafale στην παρέλαση της Βαστίλης αναδεικνύει τη στρατηγική σύμπλευση Ελλάδας–Γαλλίας και τον αναβαθμισμένο ρόλο της Αθήνας στη νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας.

Μητσοτάκης στο Παρίσι: Από τη «Συμμαχία των Προθύμων» στα ελληνικά Rafale–Στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής άμυνας

Παραιτείται από βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ο Συμεών Κεδίκογλου: «Συντάσσομαι με την ΕΛΑΣ του Τσίπρα»

Θυμίζει ότι το 2023 ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα Τσίπρα για διεύρυνση και «δεν θα μπορούσα να απουσιάζω από το νέο εγχείρημα της ΕΛΑΣ»

Παραιτείται από βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ο Συμεών Κεδίκογλου: «Συντάσσομαι με την ΕΛΑΣ του Τσίπρα»

Στο Παρίσι ο Μητσοτάκης για την Ουκρανία: Στο τραπέζι η ευρωπαϊκή ασφάλεια και οι εγγυήσεις προς το Κίεβο

Μετά την υπογραφή της σύμβασης για τον τριπλό κόμβο Σκαραμαγκά, ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη γαλλική πρωτεύουσα για τη Σύνοδο της «Συμμαχίας των Προθύμων», ενώ την Τρίτη θα παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση της 14ης Ιουλίου δίπλα στους Ευρωπαίους ηγέτες.

Στο Παρίσι ο Μητσοτάκης για την Ουκρανία: Στο τραπέζι η ευρωπαϊκή ασφάλεια και οι εγγυήσεις προς το Κίεβο

Εμφύλιος χωρίς τέλος στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παππάς «αδειάζει» τον Τσίπρα – «Δεν τον πολέμησε το κόμμα, αυτός παραιτήθηκε»

Σκληρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό, παραδοχή για τη δημοσκοπική κατάρρευση και σχέδιο «συλλογικής ηγεσίας» ενόψει εκλογών – Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά διέξοδο μέσα από τη μεγαλύτερη εσωκομματική κρίση της τελευταίας δεκαετίας.

Εμφύλιος χωρίς τέλος στο ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παππάς «αδειάζει» τον Τσίπρα–«Δεν τον πολέμησε το κόμμα,αυτός παραιτήθηκε»

«Η ΝΔ παραμένει 12 μονάδες μπροστά» – Ο Άδωνις βλέπει κυρίαρχο τον Μητσοτάκη [vid]

Ο υπουργός Υγείας υποστηρίζει ότι η διψήφια διαφορά της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώνει την πολιτική κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχολιάζει τα σενάρια για νέο κόμμα Σαμαρά και στέλνει μηνύματα για τις μετεκλογικές συνεργασίες και τις εξελίξεις στα F-35.

«Η ΝΔ παραμένει 12 μονάδες μπροστά» – Ο Άδωνις βλέπει κυρίαρχο τον Μητσοτάκη [vid]

Χρυσοχοΐδης για Άργος: “Οι αστυνομικοί υπερέβαλαν – Η Αστυνομία δεν έχει αποστολή να σκοτώνει παιδιά”

"Μυθεύματα τα περί email για την υπόθεση της Marfin"

Χρυσοχοΐδης για Άργος: “Οι αστυνομικοί υπερέβαλαν – Η Αστυνομία δεν έχει αποστολή να σκοτώνει παιδιά”