Πολιτική

«Την ιστορία σου την γράφεις όσο είσαι στην πολιτική» – Ο Μητσοτάκης σχολιάζει τον Τσίπρα και το μέλλον του

«Την ιστορία σου την γράφεις όσο είσαι στην πολιτική» – Ο Μητσοτάκης σχολιάζει τον Τσίπρα και το μέλλον του

Πηγή Φωτογραφίας: [382021] ΣΥΝΕΔΡΙΟ "GREECE TALKS 2025. THE INTELLIGENCE AGE, TRAVEL CULTURE AND CONNECTION" (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Μητσοτάκης στο Greece Talks: Διαχείριση απροόπτου, νέα γενιά και οι καυτές παραπολιτικές αποκαλύψεις

Στο πλαίσιο του συνεδρίου Greece Talks 2025, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε ανοιχτά για το νέο κοινωνικό συμβόλαιο, την πολιτική προσαρμοστικότητα και τη σημασία της διαχείρισης του απροόπτου. «Είμαι και πολιτικός και τεχνοκράτης», τόνισε, προσθέτοντας ότι η επιτυχία στην πολιτική δεν μετριέται μόνο από τη διάρκεια της θητείας, αλλά από την ικανότητα να προσαρμόζεσαι σε νέες συνθήκες.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός άφησε αιχμές για τον προκάτοχό του, Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας την επερχόμενη έκδοση της «Ιθάκης»: «Δεν βιάζομαι να το διαβάσω. Την ιστορία σου την γράφεις όσο είσαι στην πολιτική, είναι δουλειά άλλων να σε κρίνουν», σημείωσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αυτοπροβολή δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο.

Στο παρασκήνιο, ο Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία της ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού και της ενίσχυσης της νέας γενιάς: «Στο σημερινό τοξικό περιβάλλον, ποιος νέος άνθρωπος θα επιλέξει να ασχοληθεί με την πολιτική; Οι πολίτες έχουν την ευθύνη των επιλογών τους». Με αυτή την παρατήρηση, έθεσε εμμέσως προ των ευθυνών τους τα κόμματα και την κοινωνία, αναδεικνύοντας τον ρόλο της ψηφιακής διακυβέρνησης ως εργαλείου αποτροπής ρουσφετιών και διαφθοράς.

Σε παραπολιτικό επίπεδο, η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού έχει πολλαπλές αναγνώσεις: από την προσπάθεια να αποστασιοποιηθεί από προσωπικές αντιπαραθέσεις μέχρι την στήριξη της εικόνας του ως αποτελεσματικού διαχειριστή κρίσεων, που συνδυάζει πολιτική εμπειρία και τεχνοκρατική προσέγγιση.

Η συζήτηση με τον ηθοποιό Γιάννη Μπέζο ανέδειξε και την παράμετρο της δημόσιας εικόνας: η πολιτική δεν είναι μόνο διαχείριση έργων και νομοθεσίας, αλλά και μάχη εντυπώσεων, ειδικά στην εποχή των social media και των «τρολ» που διαμορφώνουν τη δημόσια συζήτηση.

«Θα ήθελα όταν τελειώσει η ενασχόληση με τα κοινά, να μεταφέρω κάποιες εμπειρίες μου, αλλά σε διαφορετική μορφή από το να γράψω μια βιογραφία», κατέληξε, αφήνοντας ανοικτό παράθυρο για μελλοντική πολιτική ανάλυση ή αφήγηση εμπειριών χωρίς την αυστηρή φόρμα βιβλίου.

Ο Μητσοτάκης εμφανίζεται σήμερα ως ένας πρωθυπουργός που προσπαθεί να συνδυάσει τεχνοκρατική προσέγγιση, πολιτική εμπειρία και κοινωνική ευθύνη, ενώ παράλληλα αποφεύγει προσωπικές αντιπαραθέσεις και αυτοπροβολές. Το μήνυμα προς τη νέα γενιά είναι σαφές: η πολιτική απαιτεί θάρρος, προσαρμοστικότητα και πίστη στο κοινωνικό συμβόλαιο.

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments