Πολιτική

ΣΟΚ! Ο Ράμμος Αποκαλύπτει Ημιτελείς Ελέγχους Υποκλοπών στην ΕΥΠ – «Κενό Γράμμα» η ΑΔΑΕ

ΣΟΚ! Ο Ράμμος Αποκαλύπτει Ημιτελείς Ελέγχους Υποκλοπών στην ΕΥΠ – «Κενό Γράμμα» η ΑΔΑΕ

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi//ΣΟΚ! Ο Ράμμος Αποκαλύπτει Ημιτελείς Ελέγχους Υποκλοπών στην ΕΥΠ – «Κενό Γράμμα» η ΑΔΑΕ

Ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, μιλάει για περιορισμένη έρευνα, κρυφά κτίρια και παρακολουθήσεις που «αγνοήθηκαν».

Αποκαλύψεις-βόμβα για τις υποκλοπές: «Δεν είχαμε πρόσβαση σε φακέλους, πολλά στοιχεία παραμένουν άγνωστα».

Ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, κατέθεσε στη δίκη για τις υποκλοπές ότι οι έλεγχοι της Αρχής ήταν ημιτελείς και χωρίς αποτέλεσμα, ενώ οι περιορισμοί από την ΕΥΠ και νομικά εμπόδια εμπόδισαν την πλήρη διερεύνηση.

«Οι έλεγχοι ήταν κενό γράμμα», είπε ο κ. Ράμμος, υπογραμμίζοντας ότι η ΑΔΑΕ μπόρεσε να ελέγξει μόνο τις διατάξεις για την άρση του απορρήτου, χωρίς πρόσβαση στους φακέλους που περιείχαν τους πραγματικούς λόγους των παρακολουθήσεων.

Η έρευνα στο ΚΕΤΥΑΚ χαρακτηρίστηκε «θολή», καθώς οι έλεγχοι περιορίστηκαν σε όσα τους επέτρεψαν οι διοικητές, ενώ πολλά κτίρια και υπολογιστές δεν ελέγχθηκαν. Μάλιστα, οι τεχνικοί της ΑΔΑΕ δεν είδαν συστήματα που δεν ήταν συνδεδεμένα στο διαδίκτυο αλλά επικοινωνούσαν με την ΕΥΠ.

Παρά τα εμπόδια, η ΑΔΑΕ εντόπισε στοιχεία όπως η πιστωτική κάρτα που χρησιμοποιήθηκε για την αγορά κακόβουλου λογισμικού, όμως, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Ράμμος, «αυτό το στοιχείο δεν αξιοποιήθηκε για να αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ».

Ο πρώην πρόεδρος αναφέρθηκε και στην προσωπική στοχοποίηση του: «Όταν ακούς εκφράσεις όπως “delivery boy του ΣΥΡΙΖΑ” ή “προδότης”, δεν είναι δολοφονία χαρακτήρα;» σημείωσε, περιγράφοντας τις επιθέσεις εναντίον του μετά τη δημόσια σύγκρουσή του με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Νομικά εμπόδια και ταλάντευση: Ο κ. Ράμμος αποκάλυψε ότι η ΑΔΑΕ δεν είχε αρμοδιότητα για έλεγχο θεμάτων εθνικής ασφάλειας, σύμφωνα με γνωμοδότηση του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, ενώ υπήρξαν αντιδράσεις εντός της Αρχής για τα πρόστιμα και τις διαδικασίες ελέγχου.

Η κατάθεση του Χρήστου Ράμμου αφήνει σαφές μήνυμα: η έρευνα για τις υποκλοπές ήταν περιορισμένη, με πολλά «τυφλά σημεία», και η πλήρης αλήθεια παραμένει ακόμα αδιευκρίνιστη.

Οι αποκαλύψεις αυτές δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα για τον ρόλο της ΕΥΠ, την ανεξαρτησία της ΑΔΑΕ και τη διαφάνεια των διαδικασιών σε μια υπόθεση που συγκλονίζει την πολιτική σκηνή.

Πηγή: pagenews.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments