Πολιτική

Ο Άδωνις καθαρίζει το όνομά του στη Novartis: «Αν με λάδωναν, θα ήμουν αυτοκράτορας, όχι υπουργός»

Ο Άδωνις καθαρίζει το όνομά του στη Novartis: «Αν με λάδωναν, θα ήμουν αυτοκράτορας, όχι υπουργός»

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi//Ο Άδωνις καθαρίζει το όνομά του στη Novartis: «Αν με λάδωναν, θα ήμουν αυτοκράτορας, όχι υπουργός»

Στη δίκη δευτέρου βαθμού, ο υπουργός Υγείας αποδομεί όλους τους ισχυρισμούς περί δωροδοκίας και ξέπλυμα χρημάτων, υπερασπιζόμενος την τιμή και την υπόληψή του.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε στο δικαστήριο και κατέρριψε έναν προς έναν τους αβάσιμους ισχυρισμούς των δύο πρώην προστατευόμενων μαρτύρων, χαρακτηρίζοντάς τους «γελοιότητες» και «προϊόν δόλου».

Στη δίκη για την υπόθεση Novartis, ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι οι Φιλίστορας Δεστεμπασίδης και Μαρία Μαραγγέλη, οι πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες, δεν έπρεπε να λάβουν καθεστώς προστασίας στην Ελλάδα, καθώς είχαν ήδη συμμετάσχει ως μάρτυρες στην έρευνα των αμερικανικών αρχών. Όπως τόνισε:«Η τοποθέτησή τους στην Ελλάδα ως μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος ήταν παράνομη διαδικασία».

novartis

novartis

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι η Novartis δεν επωφελήθηκε από τη θητεία του, ενώ το 2014 παρουσίασε ζημία. Με χαρακτηριστικό χιούμορ αλλά και αποφασιστικότητα δήλωσε:«Αν με λάδωναν για να τους καταστρέψω, θα έπρεπε να είμαι αυτοκράτορας τώρα, όχι απλώς υπουργός».

Αναφερόμενος στον ισχυρισμό περί ξέπλυματος χρημάτων μέσω του εκδοτικού του οίκου, τόνισε:«Ήταν εταιρεία που υπήρχε 20 χρόνια πριν γίνω υπουργός. Την έφτιαξα γιατί ήξερα ότι 20 χρόνια μετά θα με κάνει υπουργό ο Σαμαράς και θα ήθελα να ξεπλένω; Δεν ντράπηκε να το πει;»

Ο Άδωνις επέκρινε επίσης έντονα την τότε επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, για την «παράνομη» προστασία των μαρτύρων:«Μέσα σε μία ημέρα μείωσα την τιμή 6.500 φαρμάκων και ο Φρουζής έβγαλε ανακοίνωση ζητώντας την αποπομπή μου».

Τονίζοντας τον δόλο των κατηγορουμένων, ο υπουργός εξήγησε:«Στις καταθέσεις τους στην Αμερική δεν αναφέρουν απολύτως τίποτα για μένα. Ο δόλος τους έγκειται στο ότι εκεί μίλησαν για γιατρούς ενώ εδώ για πολιτικούς».

Με έντονο ύφος, ο Άδωνις κατέληξε:«Δεν απεδείχθη τίποτα εναντίον μου… Έρχομαι στο δικαστήριο να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψή μου», αποδεικνύοντας ότι οι ισχυρισμοί περί δωροδοκίας και ξέπλυμα χρημάτων είναι αβάσιμοι και γελοιότητες.

Πηγή: pagenews.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments