Η ΑΕΚ μετά το σπουδαίο διπλό στη Σαμψούντα που αύξησε κατακόρυφα τις πιθανότητές για την απευθείας πρόκριση στους 16 του Conference League, έχει μια ακόμα επικίνδυνη έξοδο, στην έδρα του Παναιτωλικού (14/12, 17:30, COSMOTE Sport 1).
Οι κιτρινόμαυροι έχουν χτίσει ένα σερί οκτώ νικών σε όλες τις διοργανώσεις, όμως πρέπει να συνεχίσουν έτσι, καθώς όπως είπε ο Μάρκο Νίκολιτς στην COSMOTE TV, δεν υπάρχει περιθώριο για λάθος και πρέπει να πάρουν και από εκεί το μάξιμουμ.
Ο Σέρβος τεχνικός καλείται να παρατάξει την Ένωση για ένα ακόμα παιχνίδι έχοντας αρκετές απουσίες να διαχειριστεί, καθώς εκτός είναι οι Πιερό, Γκατσίνοβιτς, Οντουμπάτζο (που σε αυτό το ματς θα ήταν στον πάγκο), ενώ ερωτηματικό συνιστά και η περίπτωση του Ζίνι που μένει να φανεί πότε θα επιστρέψει.
Μέσα σε αυτούς προστέθηκε την Πέμπτη ο Μουκουντί.
Η πιθανή ενδεκάδα της ΑΕΚ κόντρα στον Παναιτωλικό
Ο Στρακόσα θα είναι κάτω από την εστία. Ο Ρότα θα είναι στο δεξί άκρο της άμυνας, οι Βίντα και Ρέλβας θα είναι στο κέντρο της άμυνας και ο Πενράις στα αριστερά, για να πάρει ανάσες ο Σταύρος Πήλιος.
Δεδομένη είναι η παρουσία των Μαρίν και Πινέδα στον άξονα και μένει να φανεί αν θα δούμε και τρίτο χαφ από την αρχή, ο οποίος θα είναι ο Γκρούγιτς. Οι Καλοσκάμης και Ζοάο Μάριο θα επιστρέψουν στην ενδεκάδα στη μεσοεπιθετική της γραμμή, ενώ θέση διεκδικούν και οι Ελίασον και Κουτέσα.
Ο Γιόβιτς για ένα ακόμα παιχνίδι θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης και πίσω του είτε ο Κοϊτά είτε ο Μάνταλος, αν δεν παίξει με τριάδα στα χαφ.
Ποιος να το φαντάζονταν ότι στις 12 Δεκεμβρίου ο Ρομπέρτο Περέιρα θα έθετε ισχυρή υποψηφιότητα για το άτυπο βραβείο του MVP δύο ιστορικών διπλών της ΑΕΚ στην πρώτη της παρουσία στη League Phase του Conference League.
Ο ίδιος παίκτης δηλαδή που αντιμετωπίζονταν ως “βαρίδι” μετά την ομολογουμένως “φτωχή” περσινή του παρουσία και ως ο πιο πιθανός να αποχωρήσει το καλοκαίρι από τις τρεις φίρμες της ΑΕΚ, Έρικ Λαμέλα και Αντονί Μαρσιάλ οι άλλες δύο, μόλις πέντε μήνες μετά δείχνει την απίστευτη ποιότητά του.
Οι εντάσεις πλέον έχουν περάσει προ πολλού, όμως η τέχνη δεν ξεχνιέται και φυσικά το μυαλωμένο παιχνίδι. Στοιχεία εξάλλου που τον κράτησαν στο υψηλότερο επίπεδο για χρόνια, οδηγώντας τον παράλληλα μέχρι την εθνική Αργεντινής.
Δεν είναι τυχαίο που ο 35χρονος μεσοεπιθετικός βρίσκεται μέσα σχεδόν σε ό,τι καλό έχει κάνει ευρωπαϊκά φέτος η Ένωση και μάλιστα από ρόλο πρωταγωνιστή.
Πηγή: pagenews.gr
Το σχόλιο σας