Παραπολιτικά

Προσοχή: Η Ζωή «καίει» τις γκρίζες ζώνες της κυβέρνησης – Μετωπική σύγκρουση με Λαζαρίδη και Μυλωνάκη

Προσοχή: Η Ζωή «καίει» τις γκρίζες ζώνες της κυβέρνησης – Μετωπική σύγκρουση με Λαζαρίδη και Μυλωνάκη

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi//Προσοχή: Η Ζωή «καίει» τις γκρίζες ζώνες της κυβέρνησης – Μετωπική σύγκρουση με Λαζαρίδη και Μυλωνάκη

Σκληροί διάλογοι στη Βουλή, καταγγελίες για συκοφαντία και ένα πολιτικό σκηνικό που μυρίζει μπαρούτι

Αν υπάρχει ένα πρόσωπο που αρνείται πεισματικά να παίξει τον ρόλο της “βολικής αντιπολίτευσης”, αυτό είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Με διαρκείς παρεμβάσεις, αιχμηρή γλώσσα και πολιτική επιμονή, έχει εξελιχθεί σε πονοκέφαλο για την κυβερνητική πλειοψηφία – και όχι μόνο σε επίπεδο εντυπώσεων.

Η πρόσφατη μετωπική σύγκρουσή της με τον Μακάριο Λαζαρίδη, παρουσία και του Γιώργου Μυλωνάκη, ανέδειξε ένα σκηνικό έντασης που δύσκολα θα ξεχαστεί. Οι διάλογοι στη Βουλή ήταν σκληροί, προσωπικοί και πολιτικά εκρηκτικοί, με εκατέρωθεν βαριές αιχμές και απειλές για δικαστικές ενέργειες.

Πολλοί, ακόμη και πολιτικοί της αντίπαλοι, αναγνωρίζουν ότι η Κωνσταντοπούλου “κέρδισε πόντους” από την κινητοποίηση της εισαγγελίας στην υπόθεση Ξυλούρη – «φραπέ», θέτοντας το –έστω και αιχμηρό– ερώτημα: αν δεν ήταν εκείνη, θα είχε κινηθεί η Δικαιοσύνη με την ίδια ταχύτητα;

Από εκεί και πέρα, η σύγκρουση κλιμακώθηκε.

Ο Μακάριος Λαζαρίδης κατηγόρησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για αναίτια βιντεοσκόπηση, για παραλήρημα, ακόμη και για σεξιστική συμπεριφορά, ενώ έθεσε δημόσια ερωτήματα για ΜΚΟ, χρηματοδοτήσεις και δηλώσεις πόθεν έσχες. Σε ένα σημείο μάλιστα, η αντιπαράθεση ξέφυγε από το καθαρά πολιτικό και άγγιξε προσωπικές αναφορές, με τη λέξη «συκοφάντης» να επαναλαμβάνεται από την πλευρά της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας.

Η Κωνσταντοπούλου, από την πλευρά της, απάντησε χωρίς περιστροφές. Δήλωσε ότι πρόκειται για απόπειρα λάσπης, ξεκαθάρισε πως ο φορέας «Δικαιοσύνη για Όλους» είναι εκπαιδευτικός, δημόσιος και διαφανής, και προειδοποίησε ότι όποιος επαναφέρει παλιές συκοφαντίες θα βρεθεί αντιμέτωπος με αγωγές.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αναφορά της σε βίντεο που –όπως είπε– απεικονίζει Λαζαρίδη και Μυλωνάκη να συνεννοούνται, ενώ ο τελευταίος ήταν μάρτυρας, κάτι που –αν ισχύει– εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την τήρηση της διαδικασίας.

Στο φόντο όλων αυτών, αιωρείται ένα πολιτικό συμπέρασμα που ψιθυρίζεται όλο και πιο δυνατά στους διαδρόμους της Βουλής: η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν “διαχειρίζεται” την ένταση – την επιδιώκει.

Και αυτό, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση παλεύει με γκρίζες ζώνες θεσμικής αξιοπιστίας, δικαστικές εκκρεμότητες και κοινωνική δυσπιστία, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ενοχλητικό.

Το αν αυτή η στρατηγική θα της αποδώσει πολιτικά ή αν θα οδηγήσει σε περαιτέρω απομόνωση, μένει να φανεί. Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα μαζί της — όσο κι αν επιχειρούν να της “χρεώσουν” συνθήματα, ταμπέλες ή προθέσεις.

Στο μεταξύ, το θερμόμετρο στη Βουλή ανεβαίνει. Και η Ζωή δείχνει αποφασισμένη να το κρατήσει εκεί.

DISCLAIMER: Το παρόν άρθρο έχει παραπολιτικό και δημοσιογραφικό χαρακτήρα. Περιλαμβάνει δηλώσεις, καταγγελίες και αντιπαραθέσεις όπως καταγράφηκαν εντός κοινοβουλευτικού πλαισίου. Οι απόψεις και οι χαρακτηρισμοί αποδίδονται αποκλειστικά στα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments