Ελλάδα

Παραβίαση ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικό drone πάνω από τη Μύκονο

Παραβίαση ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικό drone πάνω από τη Μύκονο
Η ενέργεια συνέβη ενώ ο Νίκος Δένδιας απογειωνόταν για Βελιγράδι

Σε μία ακόμη προκλητική ενέργεια προχώρησε η Τουρκία, καθώς τουρκικό drone παραβίασε σήμερα τον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω από τη Μύκονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραβίαση συνέβη την ώρα που ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, απογειωνόταν από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό το Βελιγράδι, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας.

Η τουρκική ενέργεια αποτελεί συνέχεια των εντάσεων που είχαν δημιουργηθεί την προηγούμενη Παρασκευή, όταν τέσσερα τουρκικά F-16, εκ των οποίων δύο οπλισμένα, και σε δύο διαφορετικούς σχηματισμούς, πραγματοποίησαν μία παράβαση και τέσσερις παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Μετά από περίπου τρία χρόνια σχετικής ηρεμίας, η σημερινή κίνηση υπογραμμίζει την επιστροφή σε πιο τεταμένο κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ αναμένεται η αντίδραση της ελληνικής πλευράς μέσω διπλωματικών και αμυντικών καναλιών.

Πηγή: pagenews.gr