Άδωνις Γεωργιάδης: «Το 2026 φέρνει νοσοκομεία νέας γενιάς και αναμονές μηδέν στα επείγοντα»
Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi//Άδωνις Γεωργιάδης: «Το 2026 φέρνει νοσοκομεία νέας γενιάς και αναμονές μηδέν στα επείγοντα»
«Έχουμε κάνει πραγματικά μεγάλη προσπάθεια για να μειώσουμε τον χρόνο αναμονής στα επείγοντα – και τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά», δηλώνω, γιατί η υγεία των πολιτών είναι πάνω από όλα.
Το 2026 ξεκινά πολύ καλύτερα από το 2025. Στα νοσοκομεία της χώρας βλέπουμε πλέον αναμονές μηδέν σε κρίσιμες περιπτώσεις, όπως στο Παίδων Πεντέλης ή στο Γεννηματάς. Το ίδιο και στο Σωτηρία, όπου η γυναίκα μιας συμπολίτισσάς μας έλαβε άμεση φροντίδα. Αυτά δεν είναι απλά νούμερα – είναι ζωές που σώζονται χάρη στη σωστή οργάνωση και τις ανακαινίσεις.
Έχουμε επενδύσει στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Στον Ερυθρό Σταυρό ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση ανακαίνισης – το νέο τμήμα λειτουργεί από τις 2:30 μ.μ. και η δεύτερη φάση ξεκινά άμεσα, ώστε μέχρι τον Μάρτιο να παραδοθεί ένα νοσοκομείο σύγχρονο και λειτουργικό, σαν παλάτι. Τα έργα αυτά βελτιώνουν την ποιότητα φροντίδας και την ασφάλεια των ασθενών, ενώ μειώνουν δραστικά τον χρόνο αναμονής.
Παράλληλα, η εφαρμογή myHealth app θα επιτρέπει στους πολίτες να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο τη διάρκεια αναμονής σε κάθε νοσοκομείο πριν ξεκινήσουν για το επείγον. Έτσι, μπορεί κανείς να επιλέξει το τμήμα με τη μικρότερη αναμονή, ρυθμίζοντας τη ροή των ασθενών και μειώνοντας τον συνωστισμό.
Η ελληνική Υγεία συγκρίνεται πλέον με τα κορυφαία συστήματα του εξωτερικού. Κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στις Ηνωμένες Πολιτείες είδα μεγάλα νοσοκομεία με ράτζα στους διαδρόμους, κάτι που πολλοί θεωρούν «ελληνικό πρόβλημα». Η πραγματικότητα είναι ότι η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια βήματα, και τώρα μπορούμε να κοιτάμε τον κόσμο στα μάτια με αυτοπεποίθηση.
Στο διεθνές φαρμακευτικό πεδίο, η Ελλάδα έχει λόγο. Ο Έλληνας Άλμπερτ Μπουρλά, CEO της Pfizer, συντόνισε σημαντική συμφωνία με τον Πρόεδρο Τραμπ, διασφαλίζοντας σταθερές τιμές φαρμάκων για την Ευρώπη. Αυτό δείχνει ότι η ελληνική διανόηση και η διοίκηση μπορούν να επηρεάσουν την παγκόσμια υγεία – κάτι που αξίζει να είμαστε περήφανοι.
Στην Ελλάδα, επιτρέπουμε αυξήσεις μόνο στα πολύ χαμηλού κόστους φάρμακα, για να μην χαθούν από την αγορά κρίσιμα φάρμακα των 10€. Κάθε μέτρο είναι στοχευμένο για τη φροντίδα του πολίτη και την σταθερότητα της αγοράς.
Στατιστικά και δεδομένα:
- Μείωση χρόνου αναμονής στα ΤΕΠ: έως 60% σε βασικά νοσοκομεία (2025–2026).
- Μέσος χρόνος αναμονής στο Παίδων Πεντέλης: μηδέν σε επείγοντα περιστατικά.
- Επενδύσεις σε ΤΕΠ και ανακαίνιση: >20 εκατ. € σε 3 χρόνια.
- myHealth app: προβλέπεται να καλύπτει >80% των δημόσιων νοσοκομείων μέχρι Φεβρουάριο 2026.
«Η Ελλάδα μπορεί να έχει σύγχρονα νοσοκομεία, άμεση φροντίδα και διεθνή επιρροή στον φαρμακευτικό τομέα. Αυτά πετυχαίνονται με σχέδιο, επενδύσεις και αποφασιστικότητα – και όχι με τύχη». Η πολιτική Υγείας που εφαρμόζουμε είναι **πραγματική αλλαγή και ασφάλεια για όλους τους πολίτες». Πηγή: pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας