Φάμελλος για αγρότες: Η κυβέρνηση παίζει με την κοινωνική ένταση – Κύριε Μητσοτάκη σοβαρευτείτε
Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi//Φάμελλος για αγρότες: Η κυβέρνηση παίζει με την κοινωνική ένταση – Κύριε Μητσοτάκη σοβαρευτείτε
Πυρά Φάμελλου κατά κυβέρνησης
Ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύει σφοδρή κριτική προς την κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι επιχειρεί να τροφοδοτήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό σε βάρος των αγροτικών κινητοποιήσεων.
Σε ανάρτησή του ανέφερε ότι ενώ οι αγρότες δείχνουν καλή πρόθεση να ανοίξουν τα μπλόκα και να εξασφαλίσουν τη λειτουργία των εθνικών οδών κατά τις γιορτές, η κυβέρνηση παραμένει αδιάλλακτη, «καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να παραμείνουν οι δρόμοι κλειστοί».
“Επιτέλους, κύριε Μητσοτάκη, σοβαρευτείτε!”, κατέληξε ο κ. Φάμελλος.
Κοινωνικός αυτοματισμός και πολιτική διαχείριση
Ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος σημειώνει ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί μέσα ενημέρωσης και δηλώσεις υπουργώνγια να στρέψει την κοινή γνώμη κατά των αγροτών, επιχειρώντας να παρουσιάσει τις κινητοποιήσεις ως εμπόδιο για την κοινωνία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η στρατηγική αυτή υπονομεύει τη δημοκρατική διαχείριση των αιτημάτων και δημιουργεί κοινωνικές εντάσεις που θα μπορούσαν να αποφευχθούν με διάλογο.
Οι αγρότες και η διάθεση για συμβιβασμό
Παρά τις αντιπαραθέσεις, οι αγρότες έχουν δείξει προθυμία να χαλαρώσουν τα μπλόκα για να διασφαλιστούν οι μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των εορτών. Η κυβέρνηση, όμως, φαίνεται να επιλέγει μια σκληρή στάση, που για τον ΣΥΡΙΖΑ συνιστά πολιτικό λάθος με κοινωνικές επιπτώσεις.
Ο Φάμελλος τονίζει ότι η λύση δεν μπορεί να προέλθει από κατάφορη αδιαλλαξία, αλλά από διάλογο, συνεννόηση και σεβασμό στις ανάγκες του πρωτογενούς τομέα.
Παραπολιτικά και πολιτική διάσταση
Η ανάρτηση του κ. Φάμελλου έρχεται λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, όπου ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς και καλεί τους αγρότες να σεβαστούν το κοινωνικό συμφέρον.
Η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει στο ότι η κυβέρνηση μεταφέρει ευθύνες στους πολίτες αντί να επιλύσει τα προβλήματα μέσω διαπραγμάτευσης, δημιουργώντας ένταση λίγο πριν τις εορτές.
Ο Σωκράτης Φάμελλος καλεί την κυβέρνηση να σοβαρευτεί, να αφήσει στην άκρη τις πολιτικές σκοπιμότητες και να αντιμετωπίσει τα αιτήματα των αγροτών με διάλογο και υπευθυνότητα.Η ένταση στους δρόμους δεν είναι μόνο καθρέφτης της κοινωνικής πίεσης, αλλά και δοκιμασία για την ικανότητα της κυβέρνησης να συνεννοείται με την κοινωνία.
Την ώρα που οι αγρότες με τις αποφάσεις τους δείχνουν καλή πρόθεση να ανοίξουν τα μπλόκα και να λειτουργήσουν οι εθνικές οδοί τις γιορτινές μέρες, η κυβέρνηση παραμένει αδιάλλακτη και καταβάλλει κάθε προσπάθεια να παραμείνουν οι δρόμοι κλειστοί, τροφοδοτώντας τον κοινωνικό…
— Socratis Famellos (@SFamellos) December 23, 2025
Πηγή: pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας