Ελλάδα

Αγροτικές Κινητοποιήσεις: Η Κυβέρνηση Εξετάζει «Plan B» με Πρόστιμα στους Οδηγούς Τρακτέρ!

Αγροτικές Κινητοποιήσεις: Η Κυβέρνηση Εξετάζει «Plan B» με Πρόστιμα στους Οδηγούς Τρακτέρ!

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI/Αγροτικές Κινητοποιήσεις: Η Κυβέρνηση Εξετάζει «Plan B» με Πρόστιμα στους Οδηγούς Τρακτέρ!

«Μονόδρομος» η επιβολή διοικητικών κυρώσεων – Αυξάνεται η πίεση για αποκλιμάκωση μετά τις γιορτές

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα να εφαρμόσει αυστηρά μέτρα εάν τα αγροτικά μπλόκα συνεχίσουν να παραμένουν και μετά τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, εξετάζεται σοβαρά το λεγόμενο Plan B: η επιβολή διοικητικών προστίμων στους οδηγούς τρακτέρ που παρακωλύουν την κυκλοφορία ή εμποδίζουν τη διέλευση φορτηγών από τελωνεία και εθνικούς δρόμους.

Το σχέδιο αυτό χαρακτηρίζεται από κυβερνητικά στελέχη ως «μονόδρομος», καθώς η υπομονή του Μαξίμου φαίνεται να εξαντλείται μπροστά στη σκληρή στάση ορισμένων αγροτοσυνδικαλιστών.

Το αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ – Πότε θα εφαρμοστεί

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ αποκαλύφθηκε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη επεξεργαστεί το Plan B ως εναλλακτική λύση σε περίπτωση που οι αγρότες δεν αποκλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις μετά τις γιορτές.

Συγκεκριμένα, τα διοικητικά πρόστιμα θα αφορούν:

  • Παρακώλυση κυκλοφορίας σε εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους
  • Εμπόδιση διέλευσης φορτηγών από τελωνεία και βασικούς οδικούς άξονες

Οι πηγές τονίζουν ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί κλιμάκωση, αλλά δεν μπορεί να επιτρέψει να επικρατούν οι ακραίες φωνές στα μπλόκα, που εμποδίζουν τον διάλογο και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην οικονομία και στην καθημερινότητα των πολιτών.

Η στάση των αγροτών – Σκληρή γραμμή και φωνές για διάλογο

Οι αγρότες, από την πλευρά τους, διατηρούν σκληρή στάση σε πολλά μπλόκα, όπως στη Νίκαια της Λάρισας, όπου έκλεισαν και την παλιά εθνική οδό Λάρισας-Βόλου. Στο λιμάνι του Βόλου τα πρώτα τρακτέρ έχουν ήδη φτάσει, ενώ οι διαπραγματεύσεις με την ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται με αιτήματα όπως η αποχώρηση των ΜΑΤ.

Παράλληλα, υπάρχουν και φωνές μέσα στον αγροτικό κόσμο που ζητούν διάλογο και αποκλιμάκωση, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση.

Οι εναλλακτικές επιλογές που εξετάζει το Μαξίμου

Πέρα από τα διοικητικά πρόστιμα, η κυβέρνηση εξετάζει και άλλες επιλογές για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Το μήνυμα είναι σαφές: «Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση». Το Μαξίμου εκτιμά ότι η παρατεταμένη παράλυση των δρόμων και των εμπορικών δραστηριοτήτων πλήττει όχι μόνο την οικονομία, αλλά και την κοινωνική συνοχή.

Η χρονική στιγμή – Μετά τις γιορτές η κρίσιμη καμπή

Η Πρωτοχρονιά θεωρείται καθοριστικό σημείο. Εάν τα τρακτέρ παραμείνουν στους δρόμους και μετά την 1η Ιανουαρίου, τότε το Plan B είναι πολύ πιθανό να ενεργοποιηθεί. Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι δεν θέλουν σύγκρουση, αλλά δεν θα επιτρέψουν να διαταράσσεται η κανονικότητα επ’ αόριστον.

Η αντίδραση της αντιπολίτευσης και οι επόμενες κινήσεις

Η Χαριλάου Τρικούπη έχει ήδη κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι «ντύθηκε τροχονόμος», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «Φραπέδες και Χασάπηδες» της ΝΔ που δεν εκπροσωπούν τους πραγματικούς αγρότες. Η αντιπολίτευση ζητά συνάντηση και διάλογο, αλλά το Μαξίμου φαίνεται αποφασισμένο να θέσει όρια.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κρίνει εάν θα υπάρξει αποκλιμάκωση ή αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αυστηρά μέτρα για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας και της οικονομικής δραστηριότητας.

Πηγή: Pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments