Πολιτική

Φιντάν: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα τον Φεβρουάριο

Φιντάν: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα τον Φεβρουάριο

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi//Φιντάν: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα τον Φεβρουάριο

«Να λύσουμε μόνιμα το πρόβλημα του Αιγαίου και θέματα όπως χωρικά ύδατα και υφαλοκρηπίδα» είπε ο Χακάν Φιντάν σχετικά με τον στόχο της συνάντησης

Συνάντηση μέσα στον Φεβρουάριο μεταξύ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Κυριάκου Μητσοτάκη προανήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, επιβεβαιώνοντας τη συνέχιση των διπλωματικών επαφών ανάμεσα στις δύο χώρες σε ανώτατο επίπεδο.

«Τον Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κοιτάμε ημερομηνίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χακάν Φιντάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τον τόπο και το ακριβές χρονοδιάγραμμα της συνάντησης. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία Αθήνα και Άγκυρα επιχειρούν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας, παρά τις χρόνιες διαφωνίες τους.

Απαντώντας σε ερώτηση του ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, σχετικά με το τι μπορεί να αναμένει κανείς από τη συνάντηση των δύο ηγετών, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έθεσε ψηλά τον πήχη των προσδοκιών. Όπως είπε, στόχος είναι «να λύσουμε μόνιμα το πρόβλημα του Αιγαίου», αναφερόμενος σε ζητήματα όπως τα χωρικά ύδατα και η υφαλοκρηπίδα. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη «να βάλουμε σε παρένθεση τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής», υπονοώντας μία πιο πραγματιστική προσέγγιση στις διμερείς σχέσεις.

Την ίδια ώρα, οι διπλωματικές επαφές Ελλάδας και Τουρκίας συνεχίζονται και σε χαμηλότερο, αλλά εξίσου κρίσιμο επίπεδο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, την Τρίτη 20 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα οι εργασίες της 5ης συνάντησης της διαδικασίας Πολιτικού Διαλόγου μεταξύ των δύο υπουργείων Εξωτερικών. Στο πλαίσιο αυτό, θα διεξαχθούν συνομιλίες μεταξύ της υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, πρέσβεως Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, και του υφυπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, πρέσβεως Μεχμέτ Κεμάλ Μποζάι.

Επιπλέον, την επομένη ημέρα, Τετάρτη 21 Ιανουαρίου, επίσης στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί ο 9ος γύρος των ελληνοτουρκικών συνομιλιών στο πλαίσιο της λεγόμενης Θετικής Ατζέντας. Στις συνομιλίες θα συμμετάσχουν ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Χάρης Θεοχάρης, και ο Μεχμέτ Κεμάλ Μποζάι, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας σε τομείς χαμηλής πολιτικής και την οικοδόμηση κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών.

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments