Αθλητισμός

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 69-74: Πράσινη επιβίωση στη Θεσσαλονίκη – Ο Σλούκας πήρε μόνος του το ματς

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 69-74: Πράσινη επιβίωση στη Θεσσαλονίκη – Ο Σλούκας πήρε μόνος του το ματς

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI/ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 69-74: Πράσινη επιβίωση στη Θεσσαλονίκη – Ο Σλούκας πήρε μόνος του το ματς

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ο Παναθηναϊκός σπατάλησε προβάδισμα 20 πόντων, αλλά ο Κώστας Σλούκας ανέλαβε δράση στο τέλος και οδήγησε τους «πράσινους» σε σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟΚ – Κακή εμφάνιση συνολικά, αποβολή Ζντοβτς από νωρίς, αλλά τα κλεψίματα και οι βολές έκριναν

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια σπουδαία νίκη με 74-69 επί του ΠΑΟΚ στην PAOK Sports Arena, παραμένοντας στην καταδίωξη του Ολυμπιακού για την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και το απόλυτο πλεονέκτημα στα playoffs. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε στο 13-1 (7-0 εντός, 5-2 εκτός), αλλά το ματς ήταν από τα πιο δύσκολα της σεζόν: προβάδισμα 20 πόντων στην πρώτη περίοδο (9-28), κατάρρευση στη συνέχεια και ανάγκη ηρωικής εμφάνισης του Κώστα Σλούκα στο τέλος για να σωθεί το διπλό.

Ο ΠΑΟΚ έπεσε στο 9-4 (4-2 εντός, 5-2 εκτός), δείχνοντας ανταγωνιστικότητα και ψυχή, αλλά πληρώνοντας την κακή αναλογία ασίστ/λάθη (17/17) και την αστοχία από την περιφέρεια.

View this post on Instagram

A post shared by Panathinaikos BC (@paobcgr)

Η εξέλιξη του αγώνα

  • 1ο δεκάλεπτο: Ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος, πίεσε ψηλά και με εξαιρετική κυκλοφορία έφτασε στο +19 (9-28). Ο ΠΑΟΚ φάνηκε μουδιασμένος, με τον Ζντοβτς να αποβάλλεται νωρίς (τεχνική + αντιαθλητικό) και να χάνει η ομάδα τον προπονητή του από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο.
  • 2ο & 3ο δεκάλεπτο: Οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό, ροκάνισαν τη διαφορά και μείωσαν στους 13 (30-43 στο 21′). Στο 26′ το ματς έγινε 47-51, ενώ στο τέλος του τρίτου ο Μπέβερλι με τρίποντο έδωσε προβάδισμα 58-55. Ο Παναθηναϊκός έδειχνε αγνώριστος: αδύναμη κυκλοφορία, πολλά λάθη και κακή άμυνα.
  • 4ο δεκάλεπτο: Ο Κώστας Σλούκας πήρε την ομάδα στις πλάτες του. Με κρίσιμα καλάθια, βολές και ηγεσία, οδήγησε το σκορ στο 64-70 (33′) και έκρινε ουσιαστικά το ματς. Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να απαντήσει, με τους παίκτες του να χάνουν ευκαιρίες και να πληρώνουν την κούραση και τα λάθη.

Κορυφαίοι παίκτες

ΠΑΟΚ

  • Μπεν Μουρ: 17 πόντοι (5/7 δίποντα, 7/10 βολές), 5 ριμπάουντ
  • Πάτρικ Μπέβερλι: 14 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα
  • Ντιμσά: 12 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ

Παναθηναϊκός

  • Τζέντι Όσμαν: 13 πόντοι (4/5 δίποντα, 5/5 βολές)
  • Ρισόν Χολμς: 11 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα
  • Κώστας Σλούκας: 12 πόντοι (8/10 βολές), 5 ασίστ – ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο τέλος
  • Τζέριαν Γκραντ: 10 πόντοι, 3 ασίστ, 3 λάθη

Τα στατιστικά που έκριναν

  • 12-16 πόντοι από λάθη αντιπάλου (υπέρ Παναθηναϊκού)
  • 5-12 πόντοι από δεύτερες ευκαιρίες (υπέρ Παναθηναϊκού)
  • 10-16 πόντοι στον αιφνιδιασμό (υπέρ Παναθηναϊκού)
  • 23-30 βολές (υπέρ Παναθηναϊκού) – κρίσιμο στοιχείο στο τέλος
  • 17 λάθη ο ΠΑΟΚ – μεγάλο πρόβλημα
View this post on Instagram

A post shared by Panathinaikos BC (@paobcgr)

Οι επόμενοι αγώνες

  • ΠΑΟΚ: Εκτός με Πανιώνιο στη Γλυφάδα (24/1, 18:15)
  • Παναθηναϊκός: Εντός με Μαρούσι (25/1, 16:00)

Ο Παναθηναϊκός πήρε ένα τεράστιο διπλό στη Θεσσαλονίκη, δείχνοντας χαρακτήρα και ποιότητα όταν το ματς έγινε δύσκολο. Ο Σλούκας θύμισε γιατί θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους γκαρντ όλων των εποχών – και ο Αταμάν μπορεί να κοιμάται ήσυχος: το «τριφύλλι» έχει ψυχή και βάθος για να κυνηγήσει τον τίτλο.

Πηγή: Pagenews.gr

Αφροδίτη Πάνου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Αφροδίτη Πάνου Κοινοβουλευτική Συντάκτρια
Κάλυψη Βουλής και νομοθετικού έργου. Δημοσιογράφος κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ με εξειδίκευση στη Βουλή και την πολιτική διαδικασία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο