Η αυτοκρατορία σήμερα: Ανεξάρτητη, ισχυρή, αειφόρος
Ο Michel Ferrero πέθανε στις 14 Φεβρουαρίου 2015, Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, σε ηλικία 89 ετών. Ο ιστότοπος της εταιρείας έδειξε μόνο ένα μήνυμα: «Είμαστε περήφανοι για σένα. Σε ευχαριστούμε, Michel.»
Σήμερα, ο όμιλος Ferrero παραμένει 100% οικογενειακός και χωρίς χρέη. Στο οικονομικό έτος 2023/24, τα ενοποιημένα έσοδα έφτασαν τα 18,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Η Nutella πωλείται σε 170 χώρες, η Kinder είναι ηγέτης στα παιδικά προϊόντα, το Ferrero Rocher παραμένει σύμβολο δώρου. Η εταιρεία συνεχίζει να καινοτομεί: Nutella plant-based, lactose-free, vegan-certified, ενώ διατηρεί τη συνταγή με πιστοποιημένο βιώσιμο φοινικέλαιο.
Ο Michel Ferrero δεν άφησε πίσω του αυτοκρατορία βασισμένη σε διαφημίσεις ή γρήγορο χρήμα. Άφησε μια εταιρεία που εξακολουθεί να σκέφτεται σε δεκαετίες, όχι σε τρίμηνα. Που εξακολουθεί να ρωτάει: «Θα άρεσε στην Κυρία Valeria;» Που εξακολουθεί να πιστεύει ότι η τελειότητα δεν είναι πολυτέλεια – είναι καθήκον.
Πηγή: Pagenews.gr
