ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 4-1: Νίκη με καρδιά και μνήμη στην Τούμπα, συγκίνηση και καθήκον για τον Δικέφαλο
Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI/ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 4-1: Νίκη με καρδιά και μνήμη στην Τούμπα, συγκίνηση και καθήκον για τον Δικέφαλο
Ο ΠΑΟΚ έκανε αυτό που έπρεπε, αλλά κυρίως αυτό που ένιωθε. Σε ένα παιχνίδι αφιερωμένο στη μνήμη των επτά αδικοχαμένων οπαδών του στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία, ο Δικέφαλος επικράτησε με 4-1 του Πανσερραϊκός στην Τούμπα για τη 19η αγωνιστική της Stoiximan Super League, σε ένα ματς όπου το ποδόσφαιρο πέρασε –έστω για λίγο– σε δεύτερη μοίρα.
Η βραδιά ξεκίνησε με εικόνες που λύγισαν ακόμα και τους πιο σκληρούς. Παίκτες και των δύο ομάδων κατέθεσαν στεφάνια, το γήπεδο σίγησε και τα δάκρυα στην εξέδρα έγιναν ένα με τα συνθήματα μνήμης. Μέσα σε αυτό το βαρύ κλίμα, ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένος να μετατρέψει τη συγκίνηση σε δύναμη.
Καταιγιστικός ΠΑΟΚ, καθαρίζει το ματς από νωρίς
Από το πρώτο λεπτό ήταν φανερό πως οι γηπεδούχοι δεν είχαν διάθεση για… περιπέτειες. Στο 5ο λεπτό, ο Γερεμέγεφ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Ντεσπόντοβ από τα δεξιά, βάζοντας από νωρίς φωτιά στην Τούμπα.
Τρία λεπτά αργότερα, οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Γερεμέγεφ έβγαλε υποδειγματικό σκάψιμο στο δεύτερο δοκάρι και ο Ντεσπόντοβ πλάσαρε από κοντά για το 2-0, σε μια φάση που αποτύπωσε τη χημεία και την αυτοπεποίθηση των παικτών του ΠΑΟΚ.
Άμεση απάντηση, αλλά χωρίς συνέχεια
Ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να αντιδράσει και στο 12’ βρήκε γκολ με τον Φέλτες, ο οποίος εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ έξω από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα με φάλτσα χαμηλά, δίπλα από το τείχος. Το 2-1 έδωσε πρόσκαιρα ενδιαφέρον στο ματς, αλλά η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στον Δικέφαλο.
Πέλκας και… τελειωτική βολή πριν το μισάωρο
Στο 19ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ «χτύπησε» ξανά. Ο Γερεμέγεφ πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω και ο Πέλκας, με υπέροχο δεξί γυριστό, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1, ξεσηκώνοντας την Τούμπα.
Οι γηπεδούχοι δεν κατέβασαν ρυθμό και στο 26’ ήρθε και το τέταρτο γκολ. Ο Πέλκας εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Βολιάκο, με προβολή στον αέρα, διαμόρφωσε το 4-1, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στην υπόθεση νίκη από πολύ νωρίς.
Η στιγμή της σιωπής και το φορτισμένο δεύτερο μέρος
Στο 27ο λεπτό, το παιχνίδι διακόπηκε. Ολόκληρο το γήπεδο φωτίστηκε από πυρσούς, σε μια συγκλονιστική εικόνα φόρου τιμής στα επτά αετόπουλα. Ήταν η στιγμή που το ποδόσφαιρο σταμάτησε και η μνήμη πήρε τον λόγο.
Λίγο πριν το ημίχρονο, ο Κωνσταντέλιας αποχώρησε αναγκαστικά με μυϊκό πρόβλημα, με τον Χατσίδη να περνά στη θέση του. Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τον ΠΑΟΚ να διαχειρίζεται το προβάδισμά του και τον Πανσερραϊκό να αδυνατεί να απειλήσει ουσιαστικά.
Ακυρωθέν γκολ και φινάλε χωρίς άγχος
Στις καθυστερήσεις, ο Χατσίδης βρήκε δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά, καθώς η μπάλα είχε βρει στο χέρι του. Ήταν η τελευταία αξιοσημείωτη φάση ενός αγώνα που είχε κριθεί από νωρίς.
Βαθμολογία και σημασία της νίκης
Με αυτή τη νίκη, ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 44 βαθμούς, πιάνοντας την ΑΕΚ στην κορυφή, πριν η Ένωση δώσει το δικό της ντέρμπι, και πανηγύρισε την έβδομη συνεχόμενη νίκη του εντός των συνόρων. Ο Πανσερραϊκός, από την άλλη, παρέμεινε ουραγός με 8 βαθμούς, γνωρίζοντας τη δεύτερη σερί ήττα του.
Ήταν μια βραδιά που δεν μετρήθηκε μόνο με βαθμούς και γκολ. Ήταν μια βραδιά μνήμης, ενότητας και σεβασμού, με τον ΠΑΟΚ να αποδεικνύει πως ξέρει να τιμά την ιστορία και τους ανθρώπους του.
Πηγή: Pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας