Πλεύρης για το ναυάγιο στη Χίο: «Το Λιμενικό δεν είναι επιτροπή υποδοχής – Οι διακινητές είναι ο εχθρός μας»
Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi//Πλεύρης για το ναυάγιο στη Χίο: «Το Λιμενικό δεν είναι επιτροπή υποδοχής – Οι διακινητές είναι ο εχθρός μας»
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, από τα Γιάννενα όπου επισκέφθηκε δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, αναφέρθηκε στο πρόσφατο ναυάγιο στη Χίο, υπογραμμίζοντας τη σημασία της εμπιστοσύνης στην έκθεση του Λιμενικού και όχι στους διακινητές. Όπως τόνισε, οι έρευνες για το δυστύχημα βρίσκονται σε εξέλιξη και περιλαμβάνουν ακόμα και περιπτώσεις ανθρωποκτονιών, ενώ οι υπεύθυνοι είναι ξεκάθαρα οι διακινητές που έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα προέκυψε όταν ένας διακινητής, προσπαθώντας να αποφύγει τη σύλληψη, έθεσε σε άμεσο κίνδυνο τους επιβάτες του σκάφους. Ο υπουργός επεσήμανε ότι το Λιμενικό, παρά τις καθημερινές δυσκολίες και τα επικίνδυνα περιστατικά, εκπληρώνει τον ρόλο του στην προστασία των συνόρων και τη διάσωση ανθρώπων, χωρίς να αποτελεί «επιτροπή υποδοχής». Αντίθετα, όπως είπε, οι άνδρες και οι γυναίκες του σώματος δίνουν μάχη για να διασφαλίσουν την ασφάλεια στα θαλάσσια σύνορα της χώρας.
Ο Θάνος Πλεύρης κατέληξε σημειώνοντας ότι είναι λυπηρό το γεγονός ότι κάποιοι επιλέγουν να στοχοποιούν τους λιμενικούς σε κάθε δυστύχημα. Πρόκειται για ανθρώπους που καθημερινά αντιμετωπίζουν επικίνδυνες συνθήκες και ρίσκο για τη ζωή τους, προκειμένου να προστατεύσουν την Ελλάδα και τους ανθρώπους που διασώζουν. Ο υπουργός τόνισε ότι η πραγματική απειλή προέρχεται από τους διακινητές και όχι από το προσωπικό του Λιμενικού, υπογραμμίζοντας ότι η κοινωνία πρέπει να αναγνωρίζει το έργο τους και να μην στρέφεται άδικα εναντίον τους.
Η δήλωση του κ. Πλεύρη έρχεται να ξεκαθαρίσει τη θέση της κυβέρνησης για την ευθύνη των διακινητών στα ναυάγια και ταυτόχρονα να υπερασπιστεί το σημαντικό και επικίνδυνο έργο των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι καθημερινά δίνουν τη μάχη για την προστασία της ζωής και των συνόρων.
Πηγή: pagenews.gr
Το σχόλιο σας