Νέος πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών εξελέγη ο Παύλος Ασλανίδης, έπειτα από την παραίτηση της Μαρίας Καρυστιανού, σε μια διαδικασία που πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία της απερχόμενης προέδρου και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε κανονικά, με τα μέλη του Συλλόγου να προχωρούν στη συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο, καθώς η υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών παραμένει στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης και της Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παύλος Ασλανίδης έλαβε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των μελών και αναλαμβάνει πλέον την ηγεσία του Συλλόγου, με στόχο τη συνέχιση του αγώνα για την απόδοση ευθυνών και τη δικαίωση των θυμάτων και των οικογενειών τους. Στη θέση της γραμματέως παραμένει η Ελένη Βασάρα, διατηρώντας έναν ρόλο-κλειδί στη διοικητική λειτουργία του Συλλόγου, ενώ αντιπρόεδρος εξελέγη ο Βασίλης Παυλίδης.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Μαρία Καρυστιανού δεν συμμετείχε στη διαδικασία της ψηφοφορίας, γεγονός που σχολιάστηκε έντονα τόσο εντός όσο και εκτός του Συλλόγου. Η ίδια είχε προηγουμένως ανακοινώσει την παραίτησή της από την προεδρία, χωρίς ωστόσο να δώσει το «παρών» στη συνεδρίαση κατά την οποία αναδείχθηκε η νέα διοίκηση. Πηγές αναφέρουν ότι η απουσία της συνδέεται με διαφωνίες ως προς τη λειτουργία και τον προσανατολισμό του Συλλόγου, αν και δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση.
Η αλλαγή ηγεσίας έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η δίκη για την τραγωδία των Τεμπών εξελίσσεται, με συνεχείς αποκαλύψεις και εντάσεις, όπως το πρόσφατο επεισόδιο ανάμεσα στους Πάνο Ρούτσι και Βασίλη Καπερνάρο στο δικαστήριο. Ο νέος πρόεδρος καλείται να διαχειριστεί τόσο τις εσωτερικές ισορροπίες όσο και τις αυξημένες προσδοκίες των οικογενειών των θυμάτων, με βασικό ζητούμενο τη διαφάνεια, την ενότητα και τη συνέχιση της διεκδίκησης δικαιοσύνης.
Πηγή: pagenews.gr
Το σχόλιο σας