Διεθνή

Xαμός για τα 10 δισ. της Ουγγαρίας: Το Δικαστήριο της ΕΕ ανοίγει θέμα επιστροφής κονδυλίων

Xαμός για τα 10 δισ. της Ουγγαρίας: Το Δικαστήριο της ΕΕ ανοίγει θέμα επιστροφής κονδυλίων

Πηγή Φωτογραφίας: AP Photo//Xαμός για τα 10 δισ. ευρώ της Ουγγαρίας: Το Δικαστήριο της ΕΕ ανοίγει θέμα επιστροφής κονδυλίων - "Είναι παράλογο", λέει ο Όρμπαν

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η εισήγηση για ακύρωση της αποδέσμευσης 10 δισ. ευρώ προς την Ουγγαρία

Έντονες πολιτικές και νομικές αντιδράσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκαλεί η γνωμοδότηση της γενικής εισαγγελέως του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ), με την οποία εισηγείται την ακύρωση της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αποδεσμεύσει δέκα δισεκατομμύρια ευρώ προς την Ουγγαρία τον Δεκέμβριο του 2023. Η εισήγηση ανοίγει τον δρόμο για μια ευρύτερη θεσμική και πολιτική σύγκρουση μεταξύ των ευρωπαϊκών οργάνων και της κυβέρνησης του Βίκτορ Όρμπαν, σε μια περίοδο ήδη τεταμένων σχέσεων λόγω των ζητημάτων κράτους δικαίου που έχουν επανειλημμένα τεθεί για την Ουγγαρία.

Απαντώντας σε ερώτηση του Politico, μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για την ανταγωνιστικότητα, ο Ούγγρος πρωθυπουργός χαρακτήρισε «παράλογο» το ενδεχόμενο να ζητηθεί από τη χώρα του η επιστροφή των χρημάτων, ιδίως μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments