Αθλητισμός

ΠΑΟΚ – Θέλτα: Ο Λουτσέσκου παίζει «χωρίς δίχτυ» και πάει με την καλύτερη ενδεκάδα

ΠΑΟΚ – Θέλτα: Ο Λουτσέσκου παίζει «χωρίς δίχτυ» και πάει με την καλύτερη ενδεκάδα
Μηδενικό ροτέισον στην Τούμπα, «μετρημένα κουκιά» λόγω απουσιών και ένα βασικό δίλημμα στο δεξί άκρο της άμυνας

Το μεγάλο «παζλ» στον άξονα και ο ρόλος του Ζαφείρη

Από εκεί και πέρα, το ενδιαφέρον μεταφέρεται στον άξονα. Με δεδομένο ότι ο Χρήστος Ζαφείρης είναι κομβικός για την ισορροπία, μένει να φανεί ποιος θα είναι ο παίκτης που θα πλαισιώσει τον Οζντόεφ δίπλα του, σε ένα σχήμα που θα πρέπει να αντέξει τόσο στη δύναμη όσο και στην ταχύτητα σκέψης που συνήθως φέρνουν οι ισπανικές ομάδες.

Ο Λουτσέσκου καλείται να «δέσει» την ενδεκάδα με περιορισμένα εργαλεία, αλλά με ξεκάθαρο στόχο: ένα αποτέλεσμα στην Τούμπα που να επιτρέπει στον ΠΑΟΚ να ταξιδέψει στην Ισπανία όχι για να ελπίζει, αλλά για να διεκδικήσει στα ίσια την πρόκριση.

Στο τέλος, αυτό είναι που καθορίζει και τη φιλοσοφία του αγώνα: όχι απλώς να μείνει ο ΠΑΟΚ «ζωντανός», αλλά να βάλει από το πρώτο παιχνίδι τις βάσεις για να πάει στη ρεβάνς με πραγματικό σχέδιο — και όχι με μαθηματικά ανάγκης.

Πηγή: Pagenews.gr