Νέο κύμα κακοκαιρίας: Πού θα «χτυπήσουν» έντονες βροχές και χιόνια στα βουνά τις επόμενες ώρες
Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi//Νέο κύμα κακοκαιρίας: Πού θα «χτυπήσουν» έντονες βροχές και χιόνια στα βουνά τις επόμενες ώρες
Άστατος αναμένεται ο καιρός σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ενώ από το βράδυ στα βόρεια θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις αναμένονται από το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου, ενώ το κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει μεγάλο μέρος της χώρας και τις επόμενες ημέρες.
Πού θα εκδηλωθούν σήμερα βροχές και καταιγίδες
Συγκεκριμένα, στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν, δίνοντας τοπικές βροχές.
Από το βράδυ στα βόρεια προβλέπονται σποραδικές καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου.
Καλλιάνος: Τυπική μεταβολή για το τέλος Μαρτίου
Σε ανάρτησή του, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος σημειώνει ότι η αλλαγή του καιρού από το πρωί της Παρασκευής, αρχικά από τα βορειοδυτικά, αποτελεί μια απολύτως τυπική εξέλιξη για το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου.
Όπως επισημαίνει, θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, χωρίς να συντρέχει λόγος ανησυχίας.
Για την Αττική αναφέρει ότι οι βροχές θα είναι τοπικές και κατά κανόνα ασθενείς, ωστόσο προς το μεσημέρι της Παρασκευής υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες.
Διευκρινίζεται επίσης ότι οι χιονοπτώσεις την Παρασκευή θα περιοριστούν σε ορεινές περιοχές με υψόμετρο άνω των 900 έως 1.200 μέτρων.
Αρναούτογλου: Περισσότερες βροχές έως τις αρχές Απριλίου
Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει ότι νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα από το βράδυ της Πέμπτης, με περισσότερες βροχές να ξεκινούν από τα δυτικά.
Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα και μετά το μεσημέρι αναμένεται να επηρεάσουν και την Αττική, με πιθανότητα έντονων βροχοπτώσεων κατά τόπους.
Παράλληλα, αναμένονται πυκνά χιόνια σε υψόμετρα άνω των 1.200 μέτρων.
Μαρουσάκης: Οργανωμένο κύμα κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο
Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, ο καιρός θα ξεκινήσει ήπια την Πέμπτη, ωστόσο από την Παρασκευή και μέσα στο Σαββατοκύριακο ένα πιο οργανωμένο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει πολλές περιοχές της χώρας.
Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από έντονες βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.
Ο Μάρτιος αναμένεται να ολοκληρωθεί με εναλλαγές στον καιρό, ενώ άστατο σκηνικό προβλέπεται και για τις πρώτες ημέρες του Απριλίου.
Βελτίωση αναμένεται μετά τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη, όταν αναμένεται αλλαγή στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία και άνοδος της θερμοκρασίας.
Η Μεγάλη Εβδομάδα εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει με άστατες καιρικές συνθήκες, με τα φαινόμενα να υποχωρούν σταδιακά, αν και την Παρασκευή το απόγευμα αναμένεται πιο έντονη κακοκαιρία.
Μεγάλα ύψη βροχής στην Κρήτη την Τετάρτη 25/03/2026
Σε συμφωνία με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr τοπικά ισχυρές βροχές εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 25/03/2026 στην Κρήτη.
Στο χάρτη αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή του ημερήσιου ύψους βροχόπτωσης στην Κρήτη έως τις 17:00 το απόγευμα, όπως καταγράφηκε από 67 μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Ο καιρός σήμερα
Aρχικά σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα στα ηπειρωτικά. Προοδευτικά οι νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια θα πυκνώσουν. Το απόγευμα τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στα Επτάνησα και στα δυτικά ηπειρωτικά, ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν στα Βόρεια Επτάνησα και στην Ήπειρο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Παρασκευή στα δυτικά θα εκδηλωθούν καταιγίδες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 16-17 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 17-19, στην Ήπειρο από 2 έως 17-19 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 3 έως 19-22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 18-21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 16-17 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 18-20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ, αλλά προοδευτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά προοδευτικά θα επικρατήσουν δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι που θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά στα 7 μποφόρ.
Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Το σχόλιο σας