Αθλητισμός

Πιρόλα: Το ενδιαφέρον της Μπολόνια υπάρχει, αλλά η μεταγραφή είναι ακόμη μακριά

Πιρόλα: Το ενδιαφέρον της Μπολόνια υπάρχει, αλλά η μεταγραφή είναι ακόμη μακριά
Ο Ιταλός στόπερ του Ολυμπιακού βρίσκεται στα ραντάρ των «ροσομπλού», όμως το οικονομικό, ο ανταγωνισμός και οι φιλοδοξίες του ίδιου κρατούν την υπόθεση σε απόσταση

Η Μπολόνια τον θέλει, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι τον καλύπτει

Αγωνιστικά, ο Πιρόλα ταιριάζει στα «θέλω» της Μπολόνια. Είναι αριστεροπόδαρος, σύγχρονος, με καλές τοποθετήσεις, καθαρό build-up και στοιχεία που προφανώς εκτιμώνται στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, το να ταιριάζει σε μια ομάδα δεν σημαίνει αυτομάτως ότι αυτή η ομάδα μπορεί να τον αποκτήσει ή ότι ο ίδιος θα τη θεωρήσει ιδανικό επόμενο σταθμό.

Εδώ ακριβώς βρίσκεται και η δεύτερη μεγάλη δυσκολία της υπόθεσης. Δεν είναι δεδομένο ότι η Μπολόνια καλύπτει τον ίδιο τον Πιρόλα ως επόμενη πρόκληση της καριέρας του. Ο Ιταλός δείχνει να έχει τοποθετήσει τον πήχη ακόμη ψηλότερα και να βλέπει το μέλλον του σε επίπεδο που ίσως ξεπερνά, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, το project των «ροσομπλού». Αυτό δεν μειώνει τη δυναμική της Μπολόνια, αλλά δείχνει ότι η υπόθεση δεν εξαρτάται μόνο από το ενδιαφέρον ενός κλαμπ, αλλά και από τη στρατηγική που έχει χαράξει ο παίκτης για τον εαυτό του.

Υπάρχει ενδιαφέρον, όχι ακόμη μεταγραφική υπόθεση

Στο τελικό συμπέρασμα, η εικόνα είναι ξεκάθαρη. Η Μπολόνια πράγματι εξετάζει σοβαρά τον Λορέντσο Πιρόλα και η περίπτωσή του βρίσκεται στις επιλογές που αξιολογούνται για την ενίσχυση της άμυνας. Μέχρι εκεί, όμως, η υπόθεση έχει βάση. Από εκεί και πέρα, για να μετατραπεί σε πραγματική μεταγραφική προοπτική, απαιτούνται πολλές και ουσιαστικές προϋποθέσεις.

Πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει το μέλλον του Λουκουμί. Πρέπει η Μπολόνια να αποκτήσει την οικονομική δυνατότητα να πλησιάσει σε ποσά που να έχουν νόημα για τον Ολυμπιακό. Πρέπει ο ίδιος ο Πιρόλα να θεωρήσει ότι η ιταλική ομάδα ανταποκρίνεται στο επόμενο επίπεδο που οραματίζεται για την καριέρα του. Και φυσικά, πρέπει να υπάρξει και κοινό έδαφος με τους πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να μπουν σε διαδικασία εύκολης παραχώρησης.

Με άλλα λόγια, το ενδιαφέρον υπάρχει. Η μεταγραφή, όμως, απέχει ακόμη πολύ από το να θεωρηθεί ώριμη ή πιθανή. Και στην παρούσα φάση, αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης.

Πηγή: Pagenews.gr