Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταγγελία για οργανωμένο σύστημα διαφθοράς με πολιτική κάλυψη

ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταγγελία για οργανωμένο σύστημα διαφθοράς με πολιτική κάλυψη

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi//ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταγγελία για οργανωμένο σύστημα διαφθοράς με πολιτική κάλυψη

«Ούτε οι παραιτήσεις, ούτε οι συμψηφισμοί, ούτε οι επικοινωνιακές ασπίδες μπορούν να τους σώσουν. Το υλικό μιλά από μόνο του και ζέχνει»

«Τα πρώτα στοιχεία από τις δικογραφίες του ΟΠΕΚΕΠΕ αποκαλύπτουν κάτι πολύ μεγαλύτερο από ένα σκάνδαλο», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

«Ένα καθεστώς. Ένα οργανωμένο σύστημα διαφθοράς με πολιτική συμμετοχή και κάλυψη», προσθέτει.

«Ούτε οι παραιτήσεις, ούτε οι συμψηφισμοί, ούτε οι επικοινωνιακές ασπίδες μπορούν να τους σώσουν. Το υλικό μιλά από μόνο του και ζέχνει», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Και όμως, υπάρχουν ακόμη βουλευτές που δεν παραιτούνται για να αποδείξουν την ‘αθωότητά’» τους», επισημαίνεται.

«Η εικόνα είναι ντροπιαστική. Αυτοί, όμως, δεν ντρέπονται», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Έντεκα βουλευτές εμπλέκονται στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ σύμφωνα με το πόρισμα των 127 σελίδων που έφτασε την Παρασκευή (3.4.2026) στη Βουλή.

Το πόρισμα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας περιλαμβάνει ποινικές ερμηνείες και συμπεράσματα βάσει των συνομιλιών που έχουν κάνει βουλευτές ή συνεργάτες τους με τους υπευθύνους του ΟΠΕΚΕΠΕ και σύμφωνα με αυτό ζητείται από τη Βουλή η άρση ασυλία των 11 πολιτικών προσώπων.

Πηγή: pagenews.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments