Πολιτική

Άδωνις: Ζημία μόλις 800.000€ στο ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ διαχειρίστηκε 3,4 δισ. – Τρίχες κατσαρές οι κατηγορίες

Άδωνις: Ζημία μόλις 800.000€ στο ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ διαχειρίστηκε 3,4 δισ. – Τρίχες κατσαρές οι κατηγορίες
Η Ευρωπαϊκή εισαγγελία άφησε τη διαρροή να σέρνεται – Άδωνις καταγγέλλει: Συνάδελφοι διασύρονται για νόμιμα ρουσφέτια.

Η Εστία ήξερε 8 μήνες πριν για φακέλους Σκρέκα και Τσιάρα – Μεθόδευση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας ή καθυστερημένη δικαιοσύνη; Άδωνις σηκώνει το γάντι για συναδέλφους και ρουσφέτια που έγιναν νόμιμα.

Η ΝΔ δουλεύει για τη Νέα Ελλάδα, όχι για πολιτικές διώξεις.

«Το κράτος δεν πρέπει να αφήνει τους πολίτες στα χέρια της μεσολάβησης, αλλά ούτε να διασύρει συναδέλφους χωρίς λόγο» – με αυτή τη φράση ο Άδωνις Γεωργιάδης εισάγει το θέμα της αμφιλεγόμενης μεθόδευσης των δικογραφιών, που έχει προκαλέσει αναστάτωση στη Βουλή.

Ο Υπουργός Υγείας και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας καταθέτει τη δική του ανάλυση για την διαχείριση των κονδυλίων του ΟΠΕΚΕΠΕ, τις κατηγορίες που βαραίνουν συναδέλφους και την πολιτική διάσταση των διαρροών, ενώ υπερασπίζεται τις μεταρρυθμίσεις Μητσοτάκη που περιορίζουν το ρουσφέτι.

Ρουσφέτι και πολιτική διαμεσολάβηση

Ο Άδωνις ξεκαθαρίζει ότι:

«Το ρουσφέτι δεν είναι ανήθικο, δεν είναι αντιδημοκρατικό. Είναι απλώς μια πολιτική πρακτική που μειώνεται όταν το κράτος λειτουργεί αυτοματοποιημένα».

Τονίζει ότι οι μεταρρυθμίσεις στη ΔΕΗ, στον ΕΦΚΑ, στο στρατό και στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών περιορίζουν την ανάγκη πολιτικής παρέμβασης.

  • Στο στρατό, όλοι οι φαντάροι πηγαίνουν στα σύνορα, καταργώντας κάθε δυνατότητα ρουσφετιού.
  • Στο ΟΠΕΚΕΠΕ, η χρήση ψηφιακών εργαλείων καθιστά τις διαδικασίες διαφανείς και δίκαιες.

Ο Άδωνις δεσμεύτηκε ότι θα δημοσιεύσει όλα τα ρουσφέτια από την αντιπολίτευση, αν συνεχίσουν να τον κατηγορούν ότι οι ΝΔ βουλευτές ζητούν μόνο ρουσφέτια.

Μεταρρυθμίσεις Μητσοτάκη: Λιγότερη ανάγκη για πελατειακές πρακτικές

“Ο Μητσοτάκης δουλεύει για τη Νέα Ελλάδα” – υπογραμμίζει ο Άδωνις.

Οι αλλαγές στον στρατό, στην ψηφιακή διαχείριση και στις δημόσιες υπηρεσίες μειώνουν δραστικά τη δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης, ενώ η κυβέρνηση επικοινωνεί με αποτελεσματικότητα και διαφάνεια, σύμφωνα με τον Άδωνι.

ΟΠΕΚΕΠΕ και Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Τρίχες κατσαρές και ζημία μόλις 800.000€

Ο Άδωνις καταγράφει τη θέση του για τις δικογραφίες που αφορούν βουλευτές:

«Αν αθροίσουμε όλες τις κατηγορίες, όλα νόμιμα, η ζημία φτάνει μόλις 800.000€, ενώ ο ΟΠΕΚΕΠΕ διαχειρίστηκε 3,4 δισ. ευρώ!»

Σχολιάζει δηκτικά:«Τρίχες κατσαρές! Ο Καφετσής του δικαστηρίου θα γελάσει!»

Οι δικογραφίες, όπως λέει, δεν θα σταθούν στο δικαστήριο, ενώ η ηθική αυτουργία που αναφέρεται για τους βουλευτές είναι ουσιαστικά αβάσιμη.

Η γνώμη δικηγόρου

Ένας έμπειρος δικηγόρος που παρακολούθησε την υπόθεση δήλωσε:

“Αν δει κανείς προσεκτικά τις δικογραφίες, θα καταλάβει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για παράνομη διαχείριση. Όλα είναι τυπικές παρατηρήσεις, όχι ποινικά αδικήματα.”

Ο Άδωνις υποστηρίζει ότι η επίθεση αυτή προκαλεί ηθικό και ψυχικό μαρτύριο στους βουλευτές, ενώ η κυβέρνηση θα πρέπει να παρέμβει νομοθετικά για γρήγορη διαχείριση.

Άδωνις Γεωργιάδης: Η Εστία γνώριζε 8 μήνες πριν – Οι φακέλοι Σκρέκα και Τσιάρα στο στόχαστρο χωρίς λόγο.

Η Εστία και το 8μηνο μυστήριο

Ο Άδωνις στρέφει τα πυρά του κατά της εφημερίδας Εστία:

«Πώς ήξερε η Εστία τον Οκτώβριο του ’25 ότι οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς ετοίμαζαν φάκελο για Σκρέκα και Τσιάρα; Και γιατί μόνο τον Απρίλιο του ’26 φτάνει στη Βουλή; Υπάρχει μεθόδευση!»

Η διαρροή αυτή, λέει, διασύρει συναδέλφους χωρίς λόγο, ενώ η ουσία των κατηγοριών είναι αμελητέα.

Μεθόδευση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

Ο Άδωνις αναλύει την τακτική της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας:

  1. Χρόνος επεξεργασίας: Ένας χρόνος για να κρίνουν διάλογους που ήταν γνωστοί από πέρσι.
  2. Διαρροές: Η δημοσιοποίηση των φακέλων πριν φτάσουν στη Βουλή προκαλεί ψυχολογικό και ηθικό βάρος.
  3. Πολιτική στόχευση: Υποψίες ότι η καθυστέρηση και η διαρροή έχουν πολιτική σκοπιμότητα, καθώς η υπόθεση φτάνει λίγο πριν τις εκλογές, ενισχύοντας αμφιβολίες για τη δράση της Εισαγγελίας.

«Δεν χρωστάμε καν ιδιαίτερο σεβασμό στον θεσμό, γιατί είναι υπό δοκιμή και μπορεί να είναι άχρηστος», λέει ο Άδωνις, υπερασπιζόμενος τους συναδέλφους του.

Θέσεις για τους συναδέλφους βουλευτές

Ο Άδωνις υπερασπίζεται τη Βουλή:

  • Οι δικογραφίες αφορούν νόμιμες πράξεις βουλευτών, μέσα στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής τους λειτουργίας.
  • «Ηθική αυτουργία; Τι να πω… δεν υπάρχει διασπάθιση. Τα χρήματα είναι νόμιμα.»
  • Αν οι κατηγορίες αθροιστούν, η συνολική ζημία είναι 800.000€ σε 3,4 δισ. διαχείριση – μια επιτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην πρόληψη διαφθοράς.

Θέση Μητσοτάκη και κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις

Ο Άδωνις υπογραμμίζει ότι οι αλλαγές που εισήγαγε ο πρωθυπουργός:

  • Περιορίζουν τη δυνατότητα ρουσφετιού,
  • Αυξάνουν τη διαφάνεια,
  • Στήνουν ένα αυστηρότερο, ψηφιακό πλαίσιο ελέγχου για δημόσιες δαπάνες,
  • Δίνουν μηδενική ανοχή στην κατάχρηση κονδυλίων, όπως στο στρατό και τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

«Η Ελλάδα χρειάζεται θεσμούς που λειτουργούν, όχι φαντασμαγορικά σκάνδαλα που γελοιοποιούν τη δημοκρατία. Η πραγματική ζημία είναι μικρή, οι κατηγορίες αστήρικτες, και οι μεταρρυθμίσεις Μητσοτάκη περιορίζουν τις πελατειακές πρακτικές».

Ο Άδωνις κλείνει με μήνυμα προς όλους: «Δεν θα αφήσω να διασύρονται οι συνάδελφοι χωρίς λόγο. Το κράτος και η Βουλή πρέπει να προστατεύουν τους πολίτες και τα μέλη της.»

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο