Με ιδιαίτερα συναισθηματικό τόνο μίλησε η Άννα Διαμαντοπούλου για την πορεία της στην πολιτική όλα αυτά τα χρόνια, την αμφισβήτηση που έχει αντιμετωπίσει κατά καιρούς, αλλά και για τις δύσκολες στιγμές που χρειάστηκε να διαχειριστεί στο παρελθόν. Σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Πορτατίφ» στο Κρήτη TV, η κυρία Διαμαντοπούλου μίλησε για το ξεκίνημά της στην πολιτική, τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων και τον «πόλεμο» που της έκαναν ορισμένοι, σε μια προσπάθεια να ανακόψουν την πορεία της. Η Άννα Διαμαντοπούλου διορίστηκε νομάρχης Καστοριάς, σε ηλικία μόλις 26 ετών. Εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά το 1996 με το ΠΑΣΟΚ στην εκλογική περιφέρεια Κοζάνης. Η παρουσία της στη Βουλή, δεν είχε περάσει απαρατήρητη. Τα λόγια που είχε πει για εκείνη ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, έχουν μείνει ανεξίτηλα χαραγμένα μέσα της. Ήταν «παράσημο» για την ίδια.
Άννα Διαμαντοπούλου: “Ήμουν μια νεαρή βουλευτής που μόλις είχε μπει στην πολιτική” – Τα λόγια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
«Όταν ήμουν νεαρή υπουργός, ήμουν στη Βουλή και τότε ήταν βουλευτής ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Πρέπει να ήταν το ’97, ’98. Δίνει μία συνέντευξη ο Μητσοτάκης και του λένε: “Μπορεί να υπάρξει γυναίκα πρωθυπουργός στην Ελλάδα;”. Και λέει: “Ναι. Από τη Νέα Δημοκρατία η Ντόρα Μπακογιάννη και από το ΠΑΣΟΚ η Άννα Διαμαντοπούλου”. Τότε εγώ ήμουν μία νεαρή βουλευτής που μόλις είχε έρθει από την Κοζάνη και μπει στην πολιτική», αφηγήθηκε η Άννα Διαμαντοπούλου στη δημοσιογράφο, Νάντια Αιβάτογλου.
“Είδα να ασπρίζουν τα μαλλιά μου σε μια νύχτα”
Η Άννα Διαμαντοπούλου έζησε τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων και περιέγραψε τα εξής: «Την περίοδο των Μνημονίων είδα να ασπρίζουν τα μαλλιά μου σε μία νύχτα. Ήταν μια ολόκληρη νύχτα διαδικασιών και έφτασα σπίτι μου και είδα… και δεν το πίστευα, έλεγα “είναι δυνατόν;”. Αλλά τότε, εκείνο το βράδυ, άλλοι έπαθαν έμφραγμα, άλλοι… δηλαδή, ήτανε πάρα πολύ δύσκολες οι στιγμές», εξομολογήθηκε η πολιτικός για πρώτη φορά.
Για τα χτυπήματα «κάτω από τη μέση» που έχει δεχθεί στην πολιτική της καριέρα, η Άννα Διαμαντοπούλου είπε: «Όταν κατέβηκα στις εκλογές, ήταν λίγο μετά που είχα γεννήσει. Και όταν πήγα την ημέρα των εκλογών στο εκλογικό κέντρο, βρήκα όλη την αυλή γεμάτη με χαρτάκια που έγραφαν: “Θα εμπιστευτείτε μία γυναίκα που άφησε το δυο μηνών μωρό της για να κατέβει στις εκλογές;”, είπε χαρακτηριστικά.
“Πήγα στο αυτοκίνητο και έβαλα τα κλάματα”
«Αυτό δεν ήτανε… Έφυγα από κει και πήγα στο αυτοκίνητο και έβαλα τα κλάματα. Όχι γιατί θα μου έκανε κακό, αλλά γιατί αισθανόμουν τρομερές ενοχές γι’ αυτό» είπε η κυρία Διαμαντοπούλου και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι κατάφεραν τον σκοπό τους. Ήταν εσωτερική αντιπαλότητα. Προφανώς δεν μπορούσα να μάθω ποιος ήταν συγκεκριμένα, αλλά το καταλάβαινα».
Τι είπε για τον γιο της
Τέλος, η κυρία Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε και στον γιο της, Χάρη, λέγοντας τα εξής: «Ο γιος μου ο Χάρης γράφει τους στίχους σε τραγούδια του Κωνσταντίνου Αργυρού. Τα γράφει για την Κατερινούλα! Εγώ μπουζούκια; Δεν μπορώ, δεν μπορώ αυτό το ξενύχτι. Δεν έχω ακούσει live τα τραγούδια που γράφει ο γιος μου. Εντάξει, δεν με καλέσανε κιόλας να πω την αλήθεια! Δεν νομίζω ότι θα ‘μουν και τόσο απαραίτητη».
