Nέα της αγοράς

Χρυσός: Άνοδος μετά τη συμφωνία Ισραήλ – Λιβάνου, στα 4.475 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Άνοδος μετά τη συμφωνία Ισραήλ – Λιβάνου, στα 4.475 δολάρια η ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο ανέκτησε τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, με τις αγορές να παρακολουθούν τη Μέση Ανατολή, τον πληθωρισμό και τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών

Οι επενδυτές αναζητούν κατεύθυνση

Η αγορά του χρυσού βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη ισορροπία.

Από τη μία πλευρά, οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή, οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Ιράν και η αβεβαιότητα γύρω από τα Στενά του Ορμούζ δημιουργούν ζήτηση για ασφαλή καταφύγια.

Από την άλλη, οι ανησυχίες για επίμονο πληθωρισμό και υψηλότερα επιτόκια περιορίζουν τη δυνατότητα μιας πιο σταθερής ανόδου.

Για την ώρα, η συμφωνία Ισραήλ – Λιβάνου έδωσε στον χρυσό την ευκαιρία να ανακτήσει έδαφος, όμως η συνέχεια θα εξαρτηθεί από το αν η εκεχειρία θα εφαρμοστεί στην πράξη και από το πώς θα κινηθούν οι κεντρικές τράπεζες τους επόμενους μήνες.

Πηγή: Pagenews.gr