Ελλάδα

Ο Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος τέθηκε σε επ’ αόριστον αργία γιατί έδειξε τα γενετικά του όργανα σε περαστικούς

Ο Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος τέθηκε σε επ’ αόριστον αργία  γιατί έδειξε τα γενετικά του όργανα σε περαστικούς

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi//Ο Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος τέθηκε σε επ’ αόριστον αργία γιατί έδειξε τα γενετικά του όργανα σε περαστικούς

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Η απόφαση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας έγινε γνωστή μέσω επίσημης ανακοίνωσης η οποία κάνει λόγο για ένα «θλιβερό γεγονός»

Σε επ’ αόριστον αργία έθεσε το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας τον Μητροπολίτη Πτολεμαΐδος Παντελεήμονα, αφού ο 52χρονος φέρεται να συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης (11/6/2026) για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Η απόφαση για τον Μητροπολίτη πάρθηκε από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β’, έως ότου διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση, που συνδέεται με το περιστατικό το οποίο σημειώθηκε στην Αθήνα την Πέμπτη.

Η απόφαση γνωστοποιήθηκε μέσω επίσημης ανακοίνωσης της Γραμματείας του Πατριαρχείου, στην οποία γίνεται λόγος για «θλιβερό γεγονός» που έλαβε χώρα στην Αθήνα. Στην ανακοίνωση δεν αναφέρονται περισσότερες λεπτομέρειες για τη φύση του συμβάντος, η πατριαρχική απόφαση καταδεικνύει τη βαρύτητα με την οποία αντιμετωπίζεται η υπόθεση από την εκκλησιαστική διοίκηση.

Οι κατηγορίες προς τον Μητροπολίτη Πτολεμαΐδος Παντελεήμονα

Ο Μητροπολίτης Παντελεήμων συνελήφθη στην Αθήνα από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ., κατόπιν καταγγελιών ότι επιδιδόταν σε άσεμνες πράξεις και εξέθετε τα γεννητικά του όργανα σε διερχόμενους πολίτες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία και τις αναφορές της αστυνομίας, το περιστατικό συνέβη στα Πετράλωνα της Αθήνας. Ο Μητροπολίτης οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν.

Η επ’ αόριστον αργία αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα διοικητικά μέτρα που μπορεί να επιβληθεί σε κληρικό υψηλόβαθμης εκκλησιαστικής θέσης. Δεν συνιστά καταδίκη ούτε προδικάζει την έκβαση της υπόθεσης, αλλά αποσκοπεί στη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Εκκλησίας και στην προστασία του κύρους του θεσμού έως ότου ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες διερεύνησης.

Αυτή παραμένει σε ισχύ μέχρι να ολοκληρωθούν τόσο οι εσωτερικές εκκλησιαστικές διαδικασίες όσο και τυχόν έρευνες από τις αρμόδιες πολιτικές αρχές, εφόσον αυτές εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η ανακοίνωση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

«Εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής ανακοινούται ότι, σεπτή αποφάσει της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου ημών κ.κ. Θεοδώρου Β’, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος Παντελεήμων, κατόπιν του θλιβερού γεγονότος του λαβόντος χώραν εν Αθήναις, τίθεται εις επ’ αόριστον αργίαν, άχρι διαλευκάνσεως αυτού.

Εν Αλεξανδρεία τη 15η Ιουνίου 2026

Εκ της Γραμματείας του Πατριαρχείου».

Πηγή: pagenews.gr

Pagenews Editor
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Pagenews Editor Συντάκτης Ειδήσεων
Δημοσιογράφος με εμπειρία στη σύνταξη και επιμέλεια ειδησεογραφικού περιεχομένου, με έμφαση στη ροή της καθημερινής επικαιρότητας και την άμεση κάλυψη των σημαντικότερων εξελίξεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ασχολείται με πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και γενικού ενδιαφέροντος θέματα, διασφαλίζοντας την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του κοινού. Απόφοιτος Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, με εξειδίκευση στα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης και τη σύγχρονη ειδησεογραφία. Διαθέτει εμπειρία στην συγγραφή  online περιεχομένου, τη διαχείριση ειδησεογραφικής ύλης και την παρακολούθηση της επικαιρότητας σε πραγματικό χρόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο