Διεθνή

Τραμπ κατά Ιράν: «Συμφώνησαν μαζί μας και μετά έστειλαν drone σε πλοίο – Είστε τρελοί»

Τραμπ κατά Ιράν: «Συμφώνησαν μαζί μας και μετά έστειλαν drone σε πλοίο – Είστε τρελοί»

Πηγή Φωτογραφίας: AP Photo//Τραμπ κατά Ιράν: «Συμφώνησαν μαζί μας και μετά έστειλαν drone σε πλοίο – Είστε τρελοί»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Ιράν, την ώρα που τα Στενά του Ορμούζ βρίσκονται στο επίκεντρο των νέων συγκρούσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν

«Πυρά» κατά του Ιράν εξαπέλυσε μέσω νέων δηλώσεων του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στον απόηχο του νέου γύρου συγκρούσεων που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις δύο χώρες, καθώς σημειώθηκε επίθεση με drone κατά πλοίου που βρισκόταν στα Στενά του Ορμούζ. «Είχαμε συναντήσεις μαζί τους. Χθες κατέληξαν σε μια συμφωνία. Μια τέλεια συμφωνία για εμάς. Χωρίς πυρηνικά… Παραχώρησαν τα πάντα, και μετά… μέσα σε μια ώρα, εκτόξευσαν ένα drone εναντίον ενός πλοίου», δήλωσε ο Τραμπ στην εκπομπή «Meet the Press» του NBC. Δεν είναι σαφές σε τι συμφωνία αναφέρεται ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Είπα: “Εσείς οι άνθρωποι είστε τρελοί, και έτσι είναι αυτά τα πράγματα”», πρόσθεσε ο Τραμπ αναφερόμενος στο Ιράν. Ο Τραμπ στις δηλώσεις του επέμεινε ότι τα Στενά του Ορμούζ παραμένουν ανοιχτά παρά τις αντίθετες ισχυρισμούς του Ιράν και ότι οι ΗΠΑ «τους βομβάρδισαν άγρια χθες το βράδυ».

Τραμπ για Ιράν: “Εσείς οι άνθρωποι είστε τρελοί”

Νωρίτερα σήμερα, η Κεντρική Στρατιωτική Διοίκηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι τα Στενά του Ορμούζ είναι ανοιχτά σε όλα τα πλοία και οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ «έχουν λάβει θέσεις κι έχουν προετοιμαστεί» για να διασφαλίσουν την ελευθερία της ναυσιπλοΐας.

Τι συμβαίνει με τα Στενά του Ορμούζ

Το Ιράν επίσης, σήμερα επέμεινε -παρά τις δηλώσεις των Αμερικανών -ότι τα Στενά του Ορμούζ είναι και πάλι κλειστά για τη ναυτιλία, αποδίδοντας την ευθύνη σε «παράνομες κινήσεις» των αμερικανικών δυνάμεων.

«Λόγω των πρόσφατων παράνομων κινήσεων των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή, η διέλευση μέσω των Στενών του Ορμούζ δεν είναι προς το παρόν δυνατή», γράφει η Αρχή του Στενού του Περσικού Κόλπου του Ιράν (PGSA), ο οργανισμός που δημιούργησε η Τεχεράνη τον Μάιο σε μια προσπάθεια να ελέγξει τη ναυτιλία μέσω του στρατηγικής σημασίας στενού. «Μόλις αποκατασταθεί η σταθερότητα και η ηρεμία, όλα τα αιτήματα θα εξεταστούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και θα εκδοθούν οι απαραίτητες άδειες», αναφέρει η PGSA στο X.

Πηγή: pagenews.gr

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο