Ελλάδα

Τηλεόραση: 13 τηλεοπτικά πρόσωπα που μεγάλωσαν μαζί τους οι εικοσάρηδες

Τηλεόραση: 13 τηλεοπτικά πρόσωπα που μεγάλωσαν μαζί τους οι εικοσάρηδες
Τηλεόραση: Τους αγαπήσατε, μεγαλώσατε μαζί τους. Κλάψατε, χαρήκατε, γελάσατε. Αυτά είναι τα αγαπημένα τηλεοπτικά πρόσωπα των σημερινών 20ρηδων.

Πρόσωπα στην ελληνική τηλεόραση με τα οποία οι σημερινοί 20ρηδες μεγάλωσαν «μαζί», άνθρωποι οι οποίοι στιγμάτισαν τα παιδικά και εφηβικά τους χρόνια, χαρίζοντας τους όμορφες αναμνήσεις.

Όπως μεγάλωσαν οι 20ρηδες ωστόσο, έτσι μεγάλωσαν κι αυτοί. Κι αν κάποιοι σταμάτησαν ή άλλαξαν πορεία, πάντα, ίσως, θα τους ξυπνούν μια αίσθηση νοσταλγίας ως κομμάτι της τότε καθημερινότητάς τους.

Τηλεόραση: Ας δούμε λοιπόν παρακάτω όλα τα αγαπημένα τηλεοπτικά πρόσωπα που στιγμάτισαν τους σημερινούς 20ρηδες:

Τηλεόραση: #1 Candy Girls 2003

Πέντε κορίτσια ενώνονται για την δημιουργία του συγκροτήματος “Candy girls”. Το κοριτσίστικο αυτό συγκρότημα θα γνωρίσει τεράστια επιτυχία στην Ελλάδα, με τα τραγούδια να κυκλοφορούν το ένα μετά το άλλο. Μερικά από τα πιο γνωστά είναι: “Στην μαμά μου θα το πω”, “Ξαφνικά με αγαπάς”, “Τρελοκόριτσο”, “Σε περιμένω το άλλο καλοκαίρι”, “Crazy girl”. Τα κορίτσια στα δύο χρόνια καριέρας τους θα κυκλοφορήσουν δύο cds, με το πρώτο να γίνεται χρυσό!

Τα μέλη του συγκροτήματος, ωστόσο, “σάρωσαν” και εξαφανίστηκαν. Κανένας σήμερα δεν ξέρει τι κάνουν.

#2 Χρήστος Σαντικάι

Τον γνωρίσαμε όλοι μας μέσω της βαριάς και δυνατής φωνής του. Ο Χρήστος σε ηλικία εννέα ετών εμφανιζόταν για χρόνια στο κανάλι ALTER, τραγουδώντας ψαλμούς της Μεγάλης εβδομάδας και της Ανάστασης, όπως: “Ο Μικρός Τυμπανιστής”, “Άγια βραδιά”, “Άγια νύχτα”, κλπ. Ο Χρήστος κατάφερε, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να γίνει γνωστός όχι μόνον για την φωνή του, μα και για τα έντονα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Χρόνια μετά, κι έπειτα από το κλείσιμο του καναλιού ALTER, ο Χρήστος Σαντικάι δεν είναι τόσο γνωστός, όσο τότε. Ωστόσο, και σε ηλικία πλέον 25 ετών, συνεχίζει να ασχολείται με την μουσική. Μέσα, μάλιστα, από τους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media ανεβάζει ολιγόλεπτα βίντεο που τραγουδάει.

Τηλεόραση: #3 Σπύρος Σούλης

Ο Σπύρος Σούλης, ήταν από εκείνα τα τηλεοπτικά πρόσωπα, που για μια δεκαετία τα έβλεπες παντού! Ξεκίνησε ως αρχιτέκτονας, έχοντας ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στον εσωτερικό σχεδιασμό, την αρχιτεκτονική και την διακόσμηση χώρων. Έγινε, ωστόσο, γνωστός από την συμμετοχή του στο Survivor του Mega, το 2003. Η ζωή του μετά από αυτό άλλαξε, καθώς ξεκίνησε την δική του εκπομπή με τίτλο “Άλλαξε το” στην πρωινή ζώνη του καναλιού. Ο Σπύρος “έμπαινε” σε κάθε σπίτι για να του αλλάξει μορφή, βρίσκοντας πάντα ένα κακόγουστο “σουβενίρ” να πάρει μαζί του.

Με τον Σπύρο Σούλη στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, έως και το 2015, μάθαμε πώς να διακοσμούμε και να στολίζουμε, πώς να είμαστε πιο δημιουργικοί, αποκτώντας μάλιστα μια συνείδηση πιο οικολογική!

#4 Ηλίας Μαμαλάκης

Ο Ηλίας Μαμαλάκης έγινε γνωστός μέσω των γευστικών ταξιδιών του στην Ελλάδα, συνομιλώντας με μερακλούδες γυναίκες στην μαγειρική και παρουσιάζοντάς μας τις πιο νόστιμες συνταγές. Ο κ. Μαμαλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά και δούλεψε πολλά χρόνια ως υψηλόβαθμο στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρίες. Ασχολήθηκε με την Γαστρονομία στην ηλικία των σαράντα ετών, κι έπειτα από αρκετές εμπειρίες. Έχει γράψει μέχρι τώρα δώδεκα βιβλία, με κύριο κορμό πάντα την μαγειρική και την ευζωία, ενώ κυκλοφορεί κι ένα CD με συνταγές και παραμύθια.

“Μπουκιά και Συγχώριο” είναι το όνομα της εκπομπής την οποία παρουσίαζε (και παρουσιαστής και αρχισυντάκτης) για πέντε χρόνια στο Mega. Πρόκειται για ένα πολυβραβευμένο τηλεοπτικό οδοιπορικό (καλύτερο ντοκιμαντέρ, δυο φορές για καλύτερο μοντάζ και βραβείο πιο δημοφιλούς εκπομπής το 2007) εντός και εκτός Ελλάδας, με θέμα την γεύση και τον πολιτισμό. Το 2007 ο Ηλίας Μαμαλάκης βραβεύτηκε ως το πιο δημοφιλές πρόσωπο της Ελληνικής τηλεόρασης. Σήμερα συνεχίζει ακόμη, φυσικά, να ασχολείται με την μαγειρική!

Τηλεόραση: #5 Αλέξης Γεωργούλης

Ο γόης της Ελληνικής τηλεόρασης, Αλέξης Γεωργούλης αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, έχοντας μια, μάλλον, λαμπρή καριέρα μπροστά του. Τα σχέδιά του αυτά, ωστόσο, αναβλήθηκαν, λόγω της αγάπης του για την υποκριτική. Έτσι και παρακολούθησε θεατρικά εργαστήρια για να ξεκινήσει τα πρώτα του βήματα στον χώρο. Οι πρώτοι του ρόλοι δεν τον κάνουν γνωστό στο κοινό, ώσπου έρχεται ο ρόλος του “Σωτήρη”.

Η τηλεοπτική σχέση του με την Βίκυ και το “Είσαι το ταίρι μου” τον έκαναν γενικότερα γνωστό και ιδιαίτερα δημοφιλή κι αγαπητό στον κόσμο. Ο Αλέξης έχει παίξει σε πληθώρα θεατρικών παραστάσεων και σε σειρές μερικές από τις οποίες είναι ο “Εραστής δυτικών προαστίων”, το “1 μήνας και κάτι”. Σήμερα είναι εκλεγμένος Ευρωβουλευτής με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας αφήσει πίσω του την τηλεόραση, το θέατρο και τις παραστάσεις.

#7 Χρήστος Δημόπουλος

Η εκπομπή “Ουράνιο Τόξο” ήταν σίγουρα μεσημεριανή συνήθεια πολλών παιδιών, με τον Χρήστο Δημόπουλο να αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους παρουσιαστές στο είδος του. Ο κ. Δημόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Ο πατέρας του, Ντίνος Δημόπουλος, ήταν σκηνοθέτης και η μητέρα του, Βεατρίκη Δεληγιάννη, ηθοποιός του εθνικού θεάτρου. Σε αυτοβιογραφία του ο ίδιος δηλώνει ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός, αλλά τον απέτρεψαν όλοι και έτσι ακολούθησε τον δρόμο της αρχιτεκτονικής.

Το “Ουράνιο Τόξο” μπήκε στην ζωή του όταν ο Νίκος Πιλάβιος του πρότεινε να παρουσιάζει την ζωντανή καθημερινή εκπομπή.

Τηλεόραση: #8 Ευτύχης Μπλέτσας

Τον γνωρίσαμε ως το καλό και γλυκό παιδί που έμπαινε στην κουζίνα της μαμάς για να μας δείξει απλές συνταγές. Ο Ευτύχης Μπλέτσας γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη την δεκαετία του 80′ και σπούδασε Διατροφολογία στην Αγγλία.

Η εισαγωγή στον χώρο της τηλεόρασης έγινε μέσω του βιβλίου του “Το παστίτσιο της μαμάς”, το 2004, ενώ παράλληλα ξεκίνησε την δική του μαγειρική εκπομπή “Η κουζίνα της Μαμάς”. Οι εκπομπές μαγειρικής συνεχίστηκαν έως το 2015, οπότε και έκανε στροφή στην καριέρα του με την ταξιδιωτική εκπομπή “Happy Traveller”, στο κανάλι του ΣΚΑΙ. Την εκπομπή παρουσίαζε με την σύντροφο και μητέρα του παιδιού του, Ηλέκτρα.

#9 Γιάννης Μπέζος

Ο Γιάννης Μπέζος έχει γίνει σε έναν από εκείνους του ηθοποιούς που μεγάλωσε την δικιά μου γενιά μέσω των τηλεοπτικών του ρόλο που πάντα χάριζαν άφθονο γέλιο. Ο ίδιος έχει συμμετάσχει σε πληθώρα τηλεοπτικών σειρών και θεατρικών παραστάσεων καθώς και κινηματογραφικές εμφανίσεις.

Η επιτυχία για τον ίδιο ξεκίνησε από την επιτυχημένη σειρά “Οι Απαράδεκτοι”, το 1991, και συνεχίστηκε μέσω των σειρών “Της Ελλάδος τα παιδιά”, “Εκείνες και εγώ”, “Βίος Ανθόσπαρτος”, “Άκρως οικογενειακόν”, “Ευτυχισμένοι μαζί”, “Ο γάμος της κόρης μου” και “Κλινική περίπτωση”.

Τηλεόραση: #10 Ελένη Ράντου

Η Ελένη Ράντου έχει συμμετάσχει σε σειρές που σημείωσαν αδιανόητη επιτυχία, με τις επαναλήψεις αυτών να προβάλλονται έως και σήμερα. Η ίδια τελείωσε το Τμήμα της Γαλλικής Φιλολογίας στην Αθήνα, ενώ παράλληλα πέρασε στην Δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου, αποφοιτώντας με άριστα. Η πρώτη της εμφάνιση ήταν στα 18 της στην σειρά της ΕΡΤ “Ουράνιο Τόξο”, ενώ από το 1984 μέχρι 1998 έπαιξε σε μεγάλες τηλεοπτικές παραγωγές. Η τεράστια επιτυχία, ωστόσο, σημειώθηκε τον ρόλο της “γκαρσόνας Α’”.

Η Ελένη Βλαχάκη του “Κωνσταντίνου και Ελένης” παίρνει σάρκα και οστά το 1998 με συμπρωταγωνιστή της τον Χάρη Ρώμα. Στην σειρά των 69 επεισοδίων έπαιξαν ηθοποιοί όπως οι Βασίλης Κούκουρας, Μαρία Λεκάκη, Καλλιρρόη Μυριαγκού και Στέργιος Νένες. Η Ελένη Ράντου, μετά την ολοκλήρωση της σειράς το 2000, έπαιξε και σε άλλες τηλεοπτικές σειρές όπως “Σαββατογεννημένες”.

Τηλεόραση: #11 Γιώργος Καπουτζίδης

Ο Γιώργος Καπουτζίδης ξεκίνησε να ασχολείται με την σεναριογραφία κατά την διάρκεια της θητείας του στρατό. Η πρώτη του δουλειά ήταν οι “Σαββατογεννημένες” το 2003, όπου έγραφε το σενάριο και είχε τον ρόλο του “Χοσέ”. Η σειρά χάρισε στο τηλεοπτικό κοινό άφθονο γέλιο κι αξέχαστες ατάκες. Μετά το τέλος αυτής συνέχισε με το “Στο Παρά Πέντε” από το 2005 έως το 2007.

Ο ίδιος εκτός των τηλεοπτικών παραγωγών ασχολείται ένθερμα και με τον διαγωνισμό της μουσικής Eurovision, όπου από το 2013 παρουσιάζει όλους τους διαγωνισμούς με την Μαρία Κοζάκου.

#12 Ζουζούνια

Το μουσικό συγκρότημα “Ζουζούνια” δημιουργήθηκε το 2001 από τον στιχουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο. Οι στίχοι και η μουσική των τραγουδιών του συγκροτήματος ήταν πλαισιωμένα από τον Λ. Παπαδόπουλο και τον Μίμη Πλέσσα. Τα παιδιά που εμφανίζονταν κάθε μέρα στην τηλεόραση γρήγορα έγιναν γνωστά με τους δίσκους να σημειώνουν μεγάλη επιτυχία.

Μερικοί από τους δίσκους τους: “Τα Ζουζούνια τραγουδάνε για τα χρώματα”, “Μιλάμε για τους αριθμούς”, “Έλα να παίξουμε”, “Πάμε στη θάλασσα”, “Απόκριες με τα Ζουζούνια και τις κότες”, “Τα Ζουζούνια τραγουδούν για τα ζωάκια”, “Τα Ζουζούνια τραγουδάνε για τα σχήματα”, “Ακαντού”, κ.ά.

Τηλεόραση: #13 Βίκυ Σταυροπούλου

Η Βίκυ Σταυροπούλου έχοντας παίξει πληθώρα ρόλων στην ελληνική τηλεόραση έχει γίνει με τα χρόνια από τις αγαπημένες ηθοποιούς το κόσμου. Ο ρόλος που την έκανε ευρέως γνωστή ήταν η συμμετοχή της στην σειρά “Είσαι το ταίρι μου”.

Η Βίκυ, ο πιο ακομπλεξάριστος ίσως χαρακτήρας που πέρασε ποτέ από τηλεοπτική σειρά, θα “γεννήσει” γέλια με στιγμές βγαλμένες από την καθημερινότητα. Για αυτό και ο κόσμος την  λάτρεψε, όπως εξάλλου και την ίδια την σειρά. Η Βίκυ έχει παίξει και σε σειρές όπως το “Κάτω Παρτάλι” “Εγκλήματα”, “Επτά θανάσιμες πεθερές”, “Το κόκκινο δωμάτιο”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments