Πάνος Σκουρλέτης

Πάνος Σκουρλέτης
Ο Πάνος Σκουρλέτης είναι Έλληνας πολιτικός και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Γεννήθηκε στην Αθήνα την 1η Ιανουαρίου 1962 και σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Διετέλεσε στέλεχος της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, της νεολαίας του ΚΚΕ Εσωτερικού και το 1990 εντάχθηκε στον Συνασπισμό. Eίναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και από το 2009 εώς το 2015 διετέλεσε εκπρόσωπος τύπου του κόμματος. Για πολλά χρόνια συνεργάστηκε στενά με τον Αλέκο Αλαβάνο και θεωρείται από τους στενότερους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ανέλαβε υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στη συνέχεια υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην πρώτη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

  • Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 επανεξελέγη βουλευτής, αυτή τη φορά στη Β’ Αθηνών. Από τις 23 Σεπτεμβρίου 2015 μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2016 ήταν υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
  • Στις 5 Νοεμβρίου του 2016 ορκίστηκε υπουργός Εσωτερικών και διατήρησε αυτό το αξίωμα μέχρι τις 29 Αυγούστου 2018.
  • Στις 27 Αυγούστου 2018 εξελέγη γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του Πάνου Ρήγα, γεγονός που σήμαινε αυτόματα την αποχώρησή του από την κυβέρνηση.
  • Ήταν γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020. Έδωσε τη θέση του στον Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Πάνος Σκουρλέτης σχετικές ειδήσεις: