Πολιτική

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Εκλέχτηκε ως νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Εκλέχτηκε ως νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ
Δημήτρης Τζανακόπουλος: Με 110 «ναι» ψηφίστηκε νέος γραμματέας του κόμματος.

Με την εκλογή του Δημήτρη Τζανακόπουλου στη θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της κλειστής συνεδρίασης της ΚΕ του κόμματος. Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έλαβε 110 θετικές ψήφους σε σύνολο 140 ψηφισάντων (η ΚΕ αριθμεί 151 μέλη). Επιπλέον, υπήρξαν 29 λευκά και 1 άκυρο. Ο κ. Τζανακόπουλoς αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αξιοποιηθεί η μετάθεση του συνεδρίου (αναβλήθηκε για το 2021) για την επιχειρούμενη διεύρυνση, αλλά και στην προσπάθεια μαζικοποίησης και μετασχηματισμού του κόμματος σε έναν ενιαίο φορέα.

Έτσι, στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, η οποία ξεκίνησε με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, σκοπός ήταν η ενημέρωση για τις αλλαγές που προωθούνται στο κόμμα και η επικύρωσή τους με ψηφοφορία από τα 150 μέλη της ΚΕ. Παράλληλα,αναφορικά με τις αλλαγές, στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου τοποθετείται ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ συμφωνήθηκε η αναβολή του Συνεδρίου μέχρι να το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Η αλλαγή προσώπων εξυπηρετεί την αλλαγή στην αντιπολιτευτική τακτική

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε τους στόχους του κόμματος, ενώ μίλησε και για την ανασυγκρότηση του κόμματος σε επίπεδο δομών και προσώπων. Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για έναν δύσκολο χειμώνα που βρίσκεται μπροστά μας στην ομιλία με την οποία άνοιξαν οι εργασίες της ΚΕ, κάνοντας λόγο για «επιστροφή της βαρβαρότητας». «Κάθε ημέρα που περνάει η κυβέρνηση κατεδαφίζει αντί να χτίζει. Εξελέγη με υπόσχεση την ταχεία ανάπτυξη μας οδηγεί με γρήγορα βήματα σε βαθιά υπανάπτυξη, στην μεγαλύτερη ύφεση που έχει γνωρίσει η χώρα».

«Αυτό που φαίνεται είναι πως με ταχύτητα γυρνάμε πίσω στα δύσκολα χρόνια των Μνημονίων και των πολιτικών του ΔΝΤ, από τις οποίες απαλαχθήκαμε με μεγάλη δυσκολία. Η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν θέλει να αντιμετωπίσει την κρίση, γιατί σε όλα τα πεδία υλοποιεί την ανιστόρητη και ιδεοληπτική εμμονή πως όλα μπορεί να τα λύσει η αγορά και η υποταγή στα ιδιωτικά συμφέροντα».

Έκανε λόγο για ένα επιτελικό κράτος με στόχο την εξυπηρέτηση «ημετέρων», για βαθιά αναξιοκρατία και τόνισε πως αυτή η «συνταγή» θα οδηγήσει σε περιπέτειες την χώρα. Όσον αφορά τα ΜΜΕ, ανέφερε πως η κατευθυνόμενη από το Μέγαρο Μαξίμου προπαγάνδα, υπονομεύει την ίδια την Δημοκρατία. «Η εξαγορασμένη ασυλία (με χρήματα του ελληνικού λαού) από την κριτική, επιτρέπει την ανάδειξη της αναξιοκρατίας σε κανόνα της κυβερνητικής πρακτικής». «Δεν διστάζω να το πω και προσέχω τα λόγια μου, αυτή η περίοδος μόνο ομαλή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί» τόνισε και πρόσθεσε πως υπάρχει χειραγώγηση της Δικαιοσύνης και της καταστρατήγησης της ελευθερίας του Τύπου και της πληροφόρησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments