Ελλάδα

Δάφνη: Εισαγγελική έρευνα για τους δύο αστυνομικούς σε διαθεσιμότητα

Δάφνη: Εισαγγελική έρευνα για τους δύο αστυνομικούς σε διαθεσιμότητα
Δάφνη: Εισαγγελική έρευνα αποφασίστηκε για τους δύο αστυνομικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μετά την δολοφονία της 31χρονης στη Δάφνη.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τους δύο αστυνομικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μετά την δολοφονία της 31χρονης στη Δάφνη.

Δάφνη: Τι περιλαμβάνει η έρευνα

Στο πλαίσιο της έρευνας θα διερευνηθεί αν έχουν διαπράξει και ποινικά αδικήματα οι δύο αστυνομικοί στη Δάφνη που κλήθηκαν να ελέγξουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στις 11 Ιουλίου, ωστόσο έφυγαν άπραγοι με αποτέλεσμα 19 μέρες μετά η 31χρονη να δολοφονηθεί από τον σύζυγό της.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν το καθήκον τους» και για «όσους αστυνομικούς δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, δεν υπάρχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία».

Στη σχετική ανακοίνωση τονιζόταν επίσης, ότι «από την αρχική διερεύνηση των καταγγελιών προκύπτει η βασιμότητα αυτών και ήδη με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό που έφθασε στο σημείο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στα δέοντα» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Δάφνη

Εξάλλου διεξάγεται περαιτέρω έρευνα για το συμβάν.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συστήσει ειδική υπηρεσία Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας και έχουν δοθεί από την πρώτη στιγμή σαφείς οδηγίες και εντολές για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών.

Θα επαναλάβουμε ότι η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί φαινόμενο-όνειδος για τις σύγχρονες κοινωνίες και για την εξάλειψή του θα χρειαστεί η συστράτευση όλων μας.

Τι αναφέρουν οι αστυνομικές αρχές

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές η γυναίκα φέρει 2 τραύματα στην τραχηλική χώρα, είναι δεν φέρει ίχνη πάλης και πιθανότατα ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι χωρίς να μπορεί να διανοηθεί τι θα επακολουθήσει.

Ο θάνατός της σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ήταν μαρτυρικός καθώς χτυπήθηκε από ένα μαχαίρι 28 εκατοστών. ΕΛ.ΑΣ.

Ο συζυγοκτόνος μετά το έγκλημα παραδόθηκε στην αστυνομία και έκανε λόγο για… ζήλια ενώ το πρωί του Σαββάτου παρουσιάστηκε ενώπιον του εισαγγελέα.

Η αδικοχαμένη γυναίκα είχε εκμυστηρευτεί σε φίλη της πως ο σύζυγός της την κακοποιούσε ενώ όλη η γειτονιά είναι μάρτυρας στους καβγάδες τους με μια γυναίκα να καταγγέλλει το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην αστυνομία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments