Διεθνή

Μάτις: Δεν κερδίζουμε τον πόλεμο στο Αφγανιστάν

Μάτις: Δεν κερδίζουμε τον πόλεμο στο Αφγανιστάν
Περιγράφει μια ζοφερή κατάσταση στον πόλεμο μεταξύ των Ταλιμπάν και των στρατευμάτων της αφγανικής κυβέρνησης.

«Δεν κερδίζουμε τον πόλεμο στο Αφγανιστάν», δήλωσε στο Κογκρέσο ο υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις, σημειώνοντας ότι χαράσσει μια νέα στρατηγική και πρόκειται να ενημερώσει τους βουλευτές περίπου στα μέσα Ιουλίου, όποτε και αναμένεται να καλέσει για την αποστολή χιλιάδων ακόμη αμερικανικών στρατιωτών.

Παρά τα 16 χρόνια έπειτα από την έναρξη της πολεμικής επέμβασης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο Αφγανιστάν οι εκτιμήσεις των ΗΠΑ περιγράφουν μια ζοφερή κατάσταση στον πόλεμο μεταξύ των Ταλιμπάν και των στρατευμάτων της αφγανικής κυβέρνησης -που έχουν την στήριξη των ΗΠΑ-, με αμερικανούς διοικητές να κάνουν λόγο για «αδιέξοδο».

«Δεν κερδίζουμε τον πόλεμο στο Αφγανιστάν αυτή την στιγμή. Θα το διορθώσουμε αυτό το συντομότερο δυνατό», τόνισε ο Μάτις καταθέτοντας ενώπιον των μελών της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας.

«Οι Ταλιμπάν είχαν μια καλή χρονιά πέρσι, προσπαθούν να έχουν ακόμη μία φέτος… Αυτή την στιγμή πιστεύω ότι ο εχθρός προοδεύει», πρόσθεσε ο Μάτις.

Με βάση στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο ειδικός γενικός επιθεωρητής των ΗΠΑ για την ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν, ο Αμερικανικός στρατός έως τις 20 Φεβρουαρίου ήλεγχε ή ασκούσε επιρροή σε μόλις το 59,7% των 407 επαρχιών του Αφγανιστάν, μια έκταση μειωμένη κατά 11% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2016.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments