Πολιτική

Γιώργος Κουμουτσάκος: Αδικαιολόγητο διπλωματικό επεισόδιο με τη Ισπανία

Γιώργος Κουμουτσάκος: Αδικαιολόγητο διπλωματικό επεισόδιο με τη Ισπανία
"Η κυβέρνηση, για να καλύψει τις εσωτερικές της αντιφάσεις στο θέμα της Καταλονίας, προκαλεί αδικαιολόγητο διπλωματικό επεισόδιο με την φίλη Ισπανία", δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Η κυβέρνηση εκθέτει τη χώρα και γίνεται καταγέλαστη στην διπλωματική κοινότητα» δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας τη χθεσινή ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με αιχμή τις δηλώσεις του Ισπανού πρέσβη σε κυριακάτικη εφημερίδα.

«Η κυβέρνηση, για να καλύψει τις εσωτερικές της αντιφάσεις στο θέμα της Καταλονίας, προκαλεί αδικαιολόγητο διπλωματικό επεισόδιο με την φίλη Ισπανία. Επιτίθεται εκτός μέτρου στον Ισπανό πρέσβη, εμπλέκοντας μάλιστα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την αξιωματική αντιπολίτευση, επειδή είπαμε εξ αρχής, όπως όλη η Ευρώπη, το αυτονόητο. Ότι σεβόμαστε τη συνταγματική τάξη και την ακεραιότητα της Ισπανίας» ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος.

Κατηγόρησε παράλληλα την κυβέρνηση ότι «αφού πρώτα σύρθηκε σε μια αδικαιολόγητα καθυστερημένη δήλωση, στη συνέχεια επιτέθηκε έξω από κάθε διπλωματική πρακτική στον Ισπανό πρέσβη στην Αθήνα, ο οποίος είχε απλώς επισημάνει αυτό που τελικά έκαναν».

«Έχασαν ψυχραιμία, λογική και μέτρο και στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής» κατέληξε ο τομεάρχης της Ν.Δ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments