Ελλάδα

Δολοφονία καρδιολόγου: Κακουργηματικές διώξεις για τον δράστη και τη σύζυγο του θύματος

Δολοφονία καρδιολόγου: Κακουργηματικές διώξεις για τον δράστη και τη σύζυγο του θύματος
Ο εισαγγελέας άσκησε στον 37χρονο ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τη δολοφονία του καρδιολόγου στην Κρήτη, ενώ η 38χρονη σύζυγος του θύματος φέρει δίωξη για συνέργεια στην δολοφονία.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία στον 37χρονο Βούλγαρο για την δολοφονία του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη στην Κρήτη. Στην 38χρονη σύζυγο του γιατρού ασκήθηκε δίωξη για συνέργεια σε φόνο.

Το «σατανικό ζευγάρι», που σόκαρε την Κρήτη με τις πράξεις του, εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο στα δικαστήρια της Νεάπολης. Ο 37χρονος Βούλγαρος, αστυνομικός στο επάγγελμα, και η σύζυγος του γιατρού – 38χρονη επίσης Βουλγάρα – οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα λίγο μετά τις 6 το απόγευμα.

Την ίδια ώρα, όπως προβλέπεται από το νόμο, το δικαστήριο αναμένεται να ορίσει έναν δικηγόρο στους δύο κατηγορουμένους προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία.

Σύμφωνα με το cretapost.gr τόσο ο 37χρονος όσο και η 38χρονη ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία από τον ανακριτή και αναμένεται να απολογηθούν το πρωί της Τετάρτης.

Το παράνομο ζευγάρι είχαν οργανώσει τα πάντα και σχεδίαζε τη δολοφονία τους τελευταίους μήνες. Ο στόχος ένας και μοναδικός. Να σκοτώσουν τον καρδιολόγο και να ζήσουν με τα λεφτά του, τον έρωτά τους.

Ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης είχε καταλάβει ότι υπάρχει τρίτο πρόσωπο στο γάμο του αλλά δεν έβαζε στο μυαλό του, ότι η ίδια του η γυναίκα θα συνεργαζόταν για τη δολοφονία του. Τα λόγια της 38χρονης άλλωστε στους αστυνομικούς δείχνουν πόσο αδίστακτη ήταν: «θέλαμε να τον σκοτώσουμε για να ζήσουμε τον έρωτά μας» είπε σύμφωνα με τον ΑΝΤ1. Η απόφαση για το έγκλημα πάρθηκε όπως όλα δείχνουν τους τελευταίους μήνες…

Ανατριχιαστική μαρτυρία

Ένας εκ των τριών ανθρώπων που έτυχε να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου σημειώθηκε η δολοφονία του καρδιολόγου στη Σητεία, μίλησε για το φονικό και η περιγραφή του σοκάρει: «Ήμουν για κυνήγι μαζί με δύο άλλα άτομα, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το σημείο που έγινε η δολοφονία.

Ακούσαμε τον πρώτο πυροβολισμό και αμέσως σταματήσαμε ό,τι κάναμε για να δούμε τι συμβαίνει. Μετά τον πρώτο πυροβολισμό ακούσαμε έναν θόρυβο, σαν χτύπημα αυτοκινήτου. Είδαμε τον καρδιολόγο να βγαίνει από το αυτοκίνητό του και να φωνάζει "ρε παιδιά, ρε παιδιά". Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά, ακούσαμε και τον δεύτερο πυροβολισμό και αμέσως τον τρίτο». 

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, όπως γράφει το ekriti, ο Βούλγαρος πυροβόλησε τον γιατρό πισώπλατα, ενώ ήταν κρυμμένος πίσω από θάμνο.

«Με το που είδαμε όλα αυτά, ένας που ήταν μαζί μας, έβγαλε τη σφυρίχτρα του και άρχισε να σφυρίζει στον δράστη. Ο 37χρονος μόλις σκότωσε τον γιατρό, διέφυγε με τα πόδια μέσα από τα λιόφυτα και τον χάσαμε», πρόσθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι ο δράστης είχε φροντίσει να κρύψει το άσπρο αυτοκίνητό του πίσω από κάτι δέντρα. «Εγώ ενημέρωσα αμέσως την ασφάλεια και τους είπα ότι κάποιος σκότωσε έναν άνθρωπο και ότι διέφυγε με ένα άσπρο αυτοκίνητο. Λίγο μετά οι αστυνομικοί, τον εντόπισαν και τον μπλόκαραν στο Κουτσουνάρι. Μετά, ήρθαν άλλοι και τους υπέδειξα το σημείο από το οποίο διέφυγε και οι αστυνομικοί ψάχνοντας, βρήκαν την καραμπίνα την οποία χρησιμοποίησε για να σκοτώσει τον γιατρό αλλά και την τσάντα του. Υποθέτω ότι στην προσπάθειά του να φύγει, πέταξε από πάνω του ό,τι μπορούσε. Από ότι θυμάμαι βρήκαν και τα παπούτσια του. Η συνέχεια είναι γνωστή», δήλωσε.

Ο 37χρονος Βούλγαρος, αστυνομικός στη χώρα του, προσήχθη στην Αστυνομία και μετά από την πολύωρη κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς, «έσπασε» και ομολόγησε την αποτρόπαιη πράξη του. 

Το ίδιο βράδυ, συνελήφθη και η 38χρονη σύζυγός του γιατρού καθώς σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ κατηγορείται για ηθική συνέργεια στην δολοφονία του 62χρονου γιατρού.

Το θύμα

Θρήνος στην κηδεία του καρδιολόγου

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη η κηδεία του Χριστόδουλου Καλαντζάκη, του καρδιολόγου που δολοφονήθηκε το πρωί του Σαββάτου από τον εραστή της γυναίκας του.

Συγγενείς, φίλοι και πλήθος απλού κόσμου από τη Σητεία βρέθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου στον Μακρύ Γυαλό για να πουν το τελευταίο αντίο στον άτυχο καρδιολόγο.

Είχε υποψιαστεί το παράνομο ζευγάρι ο γιατρός

Ένας εφηβικός έρωτας, που «αναζωπυρώθηκε» τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ήταν αυτός της 38χρονης Βουλγάρας συζύγου του 62χρονου καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη με τον 37χρονο ομοεθνή της αστυνομικό. Μαζί είχαν αποφασίσει να βγάλουν από τη μέση τον άτυχο γιατρό. Έτσι, ο Βούλγαρος ήρθε αεροπορικώς την περασμένη Παρασκευή από την πατρίδα του στη Σητεία μέσω Αλεξανδρούπολης, για να κάνουν… πρόβες!

Ο καρδιολόγος είχε υποψιαστεί την σχέση της συζύγου του με τον συμπατριώτη της, που ταξίδευε συχνά στην Κρήτη και φαίνεται ότι είχε αρχίσει να αμφιβάλλει ακόμη και για το αν ήταν εκείνος ο πατέρας του 3χρονου γιου τους ή ο 37χρονος αστυνομικός! 

Οι καυγάδες στο ζευγάρι έδιναν κι έπαιρναν και η Βουλγάρα φαίνεται ότι φοβήθηκε μήπως την χώριζε, αν ζητούσε να γίνει τεστ DNA στο παιδί και αποδεικνυόταν ότι ήταν του παράνομου εραστή της. Έτσι, θα έχανε οριστικά τη μεγάλη περιουσία του Χριστόδουλου Καλαντζάκη!

Όπως αποκαλύφθηκε στην προανάκριση, το στυγερό έγκλημα που έγινε το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Πιλαλήματα Σητείας ήταν προμελετημένο εδώ και τουλάχιστον μια εβδομάδα. Τότε αποφασίστηκε να έρθει στην Κρήτη ο 37χρονος αλλοδαπός, για να του δείξει η ερωμένη του το δρομολόγιο που ακολουθούσε κάθε Σαββατοκύριακο ο καρδιολόγος, πηγαίνοντας στον Μακρύ Γιαλό, για να εξετάσει ασθενείς του.

Όμως, αν και εν ενεργεία αστυνομικός στην πατρίδα του, ο Βούλγαρος έκανε σημαντικά λάθη, όπως το να στήσει την ενέδρα θανάτου σε ένα σημείο γεμάτο… κυνηγούς, με αποτέλεσμα να παρακολουθήσει την σκηνή της δολοφονίας ένας 73χρονος ή να παρατήσει την κυνηγετική καραμπίνα σε κοντινό σημείο με τα αποτυπώματά του πάνω της!

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο γιατρός Χριστόδουλος Καλαντζάκης ξεκίνησε από το σπίτι ανυποψίαστος, αφού πρώτα χαιρέτησε την γυναίκα του. Σύμφωνα με το Creta Post, ο 37χρονος δολοφόνος γνώριζε το δρομολόγιο του γιατρού προς το χωριό Μακρύ Γυαλό εκεί που είχε ιατρείο και πήγαινε κάθε Σαββατοκύριακο. Σε ένα σημείο του δρόμου είχε στήσει την ενέδρα του. Πρώτα πυροβόλησε το αυτοκίνητο του 62χρονου ο οποίος ένιωσε το ισχυρό τράνταγμα του αυτοκινήτου από τον πυροβολισμό και χτύπησε στο κεφάλι. Προσπαθώντας να βγει από το αυτοκίνητο τραυματισμένος, ο δολοφόνος έστρεψε το όπλο του εναντίον του και τον πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές στην πλάτη και μια στο κεφάλι, που ήταν και η μοιραία.

Οι αστυνομικές Αρχές είναι βέβαιες πως πρόκειται για έγκλημα πάθους καθώς όπως εκτιμούν, ο 37χρονος δεν ήθελε άλλο να βλέπει την 38χρονη με τον γιατρό και λένε ότι το βράδυ της ημέρας που έγινε το έγκλημα, ο 37χρονος είχε σκοπό να φύγει από την Κρήτη. Δεν αποκλείουν, από την άλλη, οι δύο Βούλγαροι να ήθελαν να εκμεταλλευτούν την περιουσία του γιατρού. Ο 37χρονος Βούλγαρος και η 38χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία, οδηγούνται σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα.

Η κατάθεση-κλειδί

Σημείο – κλειδί για την εξέλιξη των ερευνών αποτέλεσε η κατάθεση του 73χρονου κυνηγού που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονικής επίθεσης.

«Ήταν περίπου 8.30 με 8:40 όταν καθόμουν σε ένα ύψωμα πάνω από τον επαρχιακό δρόμο Ιεράπετρας- Σητείας. Είδα το αυτοκίνητο του γιατρού να δέχεται τον πρώτο πυροβολισμό από έναν άγνωστο που ήταν κρυμμένος πίσω από αγριελιές» είπε ο μάρτυρας, όπως μετέδωσε η τοπική ιστοσελίδα fonien.gr. 

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του μάρτυρα, ο γιατρός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου από τον πυροβολισμό και το ΙΧ του έπεσε στην άκρη του δρόμου. 

«Ο γιατρός βγήκε έξω φωνάζοντας βοήθεια και ο δράστης τον πλησίασε και του έριξε από κοντά άλλους δύο πυροβολισμούς. Εγώ του φώναξα “φονιά, άτιμε, έφαγες τον άνθρωπο”. Εκείνος απομακρύνθηκε τρέχοντας προς τους ελαιώνες όπου μετά την έρευνα βρέθηκαν τα προσωπικά του αντικείμενα τα οποία ξεφορτώθηκε και άλλαξε ρούχα. Μετά μπήκε στο ΙΧ και απομακρύνθηκε με ταχύτητα στον περιφερειακό Μακρύ Γιαλού- Ιεράπετρας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments