Διεθνή

Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν: Γκουίνεθ Πάλτροου και Αντζελίνα Τζολί καταγγέλλουν πως έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης

Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν: Γκουίνεθ Πάλτροου και Αντζελίνα Τζολί καταγγέλλουν πως έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης
Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον παραγωγό ταινιών Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν και τις υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης με σταρς του Χόλιγουντ, όπως η Αντζελίνα Τζολί και η Γκουίνεθ Πάλτροου να αποκαλύπτουν πως έχουν πέσει θύματά του.

Τόσο η Αντζελίνα Τζολί, όσο και η Γκουίνεθ Πάλτροου μιλούν ανοικτά για τον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν και τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που δέχθηκαν.

Μιλώντας στους New York Times, η Γκουίνεθ Πάλτροου αποκάλυψε όταν ήταν 22 ετών πήρε ένα ρόλο που θα την έκανε σταρ.

Ο Γουαϊνστάιν την προσέλαβε για να πρωταγωνιστήσει ως Τζέιν Οστεν στην ταινία «Emma». Οπως φέρεται να συνήθιζε, πριν τα γυρίσματα την κάλεσε στην σουίτα του σε ξενοδοχείο για γεύμα εργασίας. Στην αρχή όλα κυλούσαν ομαλά, ωστόσο, η κατάσταση άλλαξε όταν άρχισε να βάζει τα χέρια του επάνω της και να της προτείνει να μεταφερθούν στο δωμάτιο για μασάζ. 

«Ημουν παιδί, με είχαν υπογράψει, ήμουν τρομοκρατημένη» ανέφερε, δηλώνοντας πως παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον άνθρωπο που την βοήθησε να φτάσει στην κορυφή και να κερδίσει Οσκαρ.

Η Πάλτροου ανέφερε πως αρνήθηκε την ανήθικη πρόταση του παραγωγού και μάλιστα αποκάλυψε τι έγινε στο ξενοδοχείο στον τότε σύντροφό της Μπραντ Πιτ. Ο ηθοποιός πήγε και συνάντησε τον παραγωγό με τον Γουαϊνστάιν να απειλεί την Πάλτροου λέγοντάς την να μην αποκαλύψει σε κανέναν άλλον τι είχε συμβεί. «Νόμιζα ότι θα με απολύσει», είπε χαρακτηριστικά. 

Την ίδια ώρα, η Αντζελίνα Τζολί αποκάλυψε τη δική της περιπέτεια με τον Γουαϊνστάιν. Η σταρ συνεργάστηκε με τον παραγωγό στην ταινία «Playing by Heart» στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Ο Γουαϊνστάιν επιχείρησε να την παρενοχλήσει στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, αλλά αυτή αρνήθηκε τις προτάσεις του. 

«Βίωσα μία δυσάρεστη εμπειρία με τον Γουαϊνστάιν στα νιάτα μου, και ως αποτέλεσμα αυτής, αποφάσισα να μην ξανασυνεργαστώ μαζί του καθώς και να προειδοποιήσω άλλους όταν το έκαναν. Αυτή η συμπεριφορά απέναντι σε γυναίκες σε οποιοδήποτε πεδίο, σε οποιαδήποτε χώρα, είναι απαράδεκτη», σημείωσε σε μέιλ προς την εφημερίδα.

Οι δύο σταρς δεν ήταν, όμως, οι μόνες. Ο Γουαϊνστάιν φέρεται να έχει παρενοχλήσει αρκετές γυναίκες, οι οποίες όσο περνάει ο καιρός αποκαλύπτουν τις δικές τους περιπέτειες.

Μιλώντας στο περιοδικό New Yorker, η Ιταλίδα ηθοποιός Ασια Αρτζέντο, η επίσης ηθοποιός Λούτσια Εβανς και μία ακόμη γυναίκα που δεν κατονομάζεται κατήγγειλαν είτε ότι έπεσαν θύματα βιασμού από τον παραγωγό είτε ότι τις ανάγκασε να προβούν σε σεξουαλικές πράξεις. 

Η Αρτζέντο περιγράφει πως σε πάρτι της Miramax σε ξενοδοχείο της Γαλλίας το 1997, ο Γουαϊνστάιν την πήγε σε ένα άδειο δωμάτιο και της ζήτησε να του κάνει μασάζ. Εκείνη παρά τους όποιους δισταγμούς της δεν αρνήθηκε. Τότε άρχισε να της κάνει στοματικό έρωτα, ενώ εκείνη του ζητούσε να σταματήσει.

«Ξέρω ότι έχει συντρίψει πολλούς ανθρώπους στο παρελθόν. Γι’ αυτό και η ιστορία μου -στην περίπτωσή μου είναι 20 ετών, άλλες είναι πιο παλιές- δεν είχε αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα», είπε χαρακτηριστικά.

Τέσσερις ακόμη γυναίκες δήλωσαν στο περιοδικό ότι ο 65χρονος παραγωγός προχώρησε σε άσεμνες χειρονομίες χωρίς τη συγκατάθεσή τους, με έναν τρόπο που θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως σεξουαλική επίθεση.

Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες που αναφέρονται στο δημοσίευμα του New Yorker δια μέσω του εκπροσώπου του αλλά για την ώρα δεν υπάρχει κάποια αντίδραση γύρω από το άρθρο των Times.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments