Αδαμάντιος Μαντής

Αδαμάντιος Μαντής
Ο Αδαμάντιος Μαντής ήταν Έλληνας αθλητής της υδατοσφαίρισης.

Γεννήθηκε στην Πάτρα στις 10 Ιουνίου 1998. Έπαιξε στη Γλυφάδα, στον Πανιώνιο, στον Ολυμπιακό, στον Υδραϊκό και στο Ναυτικό Όμιλο Χίου ως τερματοφύλακας. Αγωνίστηκε στην Εθνική εφήβων κατά τη διοργάνωση των Ευρωπαϊκών Αγώνων στο Μπακού το 2015, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και ήταν 6ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων της Ποντγκόριτσα το 2016.Κατέκτησε το 2012 με την Ομάδα των Εφήβων του Ολυμπιακού και το 2017 με την ομάδα Νέων Ανδρών της Γλυφάδας την Πρώτη Θέση στο Πανελλήνιο Πρωταθλημα. Φοιτούσε στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Στις 3 Νοεμβρίου 2019 ο Μαντής σκοτώθηκε σε τροχαίο στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του σταδίου Καραϊσκάκη. Ειδικότερα, ο αθλητής ήταν συνοδηγός στο αμάξι κάποιου φίλου του και κατέβηκε από το όχημα όταν ο φίλος του σταμάτησε στην αριστερή λωρίδα, μετά τον ήχο που άκουσαν στη μηχανή.

  • Τότε ο πολίστας ο οποίος ήταν στο πεζοδρόμιο από την αριστερή πλευρά του οχήματος χτυπήθηκε’ άσχημα στο κεφάλι από διερχόμενο αυτοκίνητο με οδηγό έναν 53 οδοντίατρο , το οποίο με μεγάλη ταχύτητα χτύπησε το σταματημένο αυτοκίνητο.
  • Πέθανε στο Τζάνειο νοσοκομείο, όπου διακομίστηκε.
  • Ο θάνατός του προήλθε από τραυματισμό στο κεφάλι.
  • Κηδεύτηκε στις 5 Νοεμβρίου, στο Παλαιό Φάληρο, παρουσία πολύ κόσμου, μεταξύ άλλων φίλων του, συναθλητών του, πρώην συμμαθητών του και της οικογένειας, αλλά και απλού κόσμου.

Αδαμάντιος Μαντής σχετικές ειδήσεις: