Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης Θεσσαλονίκη: Σε ρυθμούς ΔΕΘ ο πρωθυπουργός

Κυριάκος Μητσοτάκης Θεσσαλονίκη: Σε ρυθμούς ΔΕΘ ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης Θεσσαλονίκη: Στη συμπρωτεύουσα θα βρεθεί την Πέμπτη ο πρωθυπουργός προκειμένου να συνομιλήσει με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς και να ενημερωθεί για τα έργα που έχουν δρομολογηθεί ενόψει της ομιλίας του στις 12 Σεπτεμβρίου.

Τη Θεσσαλονίκη θα επισκεφθεί αύριο, Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκεί, σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, θα εξετάσει την πορεία υλοποίησης σημαντικών έργων και παρεμβάσεων που η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Επίσης, θα έχει συναντήσεις με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς ενώ θα ενημερωθεί και για τα έργα που έχουν δρομολογηθεί ενόψει της ομιλίας του στις 12 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του οικονομικού – πολιτικού φόρουμ, που θα πάρει τη θέση της ματαιωθείσας 85ης Διεθνούς Έκθεσης.

Σημειώνεται, πως οι συσκέψεις θα γίνουν κάτω από αυστηρά μέτρα προστασίας και με τη συμμετοχή έως δέκα ατόμων λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα φτάσει στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” στις 11:00 και αμέσως θα μεταβεί στο Διοικητήριο για να συναντηθεί με τους τοπικούς βουλευτές. Μία ώρα αργότερα, στις 12:00 θα έχει σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης ενώ ακολούθως θα συσκεφθεί με επιστημονικούς φορείς. Μεταξύ άλλων στις συσκέψεις θα συζητηθεί η πορεία των μεγάλων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη. Αναμένεται να ενημερωθεί για την πορεία της κατασκευής του μετρό, την προσπάθεια βελτίωσης του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ, την ανάπλαση της ΔΕΘ, τις επενδύσεις στο λιμάνι, την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ, την πορεία υλοποίησης του Thess Intec, την ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου Πάυλου Μελά, το επιβλητικό έργο Fly Over στην περιφερειακή οδό και την κατασκευή των οδικών αξόνων Θεσσαλονίκης – Έδεσσας και Αμφίπολης – Δράμας.

Στις 16:00 και αφού θα έχουν ολοκληρωθεί οι παραπάνω συναντήσεις ο πρωθυπουργός αναμένεται να βρεθεί στην Τεχνόπολη και δύο ώρες αργότερα (18:00) να αναχωρήσει για την Αθήνα. Τον κ. Μητσοτάκη θα συνοδεύουν, ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Τι αναμένεται να ανακοινωθεί στις 12 Σεπτεμβρίου:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του εκτός όμως από τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων θα ανακοινώσει τις αποφάσεις για τα εξοπλιστικά, αλλά και την ενίσχυση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Οι αναμενόμενες εξαγγελίες του πρωθυπουργού θα αφορούν καταρχήν τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης για τα φυσικά πρόσωπα από τον Ιανουάριο του 2021.

Επίσης μείωση του τέλους επιτηδεύματος, του ΕΝΦΙΑ και του φόρου στις επιχειρήσεις. Για τον εταιρικό φόρο φαίνεται πως η μείωση της θα γίνει μεταγενέστερα, λόγω της πτώσης των εταιρικών κερδών που προκαλεί η πανδημία. Στις εξαγγελίες θα συμπεριληφθεί και η μείωση κατά μια μονάδα των ασφαλιστικών εισφορών για εργοδότες η οποία θα τεθεί σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου.

Επίσης, θα ανακοινωθεί η οικονομική ενίσχυση με τα ευρωπαϊκά κονδύλια των 32 δις τα οποία θα αρχίσουν να εισρέουν από το 2021 και μετά, είναι ένα μαξιλάρι ασφαλείας για να μπορέσουν να εφαρμοστούν μέτρα μείωσης της φορολογίας. Για την τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων έχει αποφασιστεί η ενίσχυση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ο τρίτος κύκλος της οποίας θα ενεργοποιηθεί το Σεπτέμβριο και θα λαμβάνει υπόψη την πτώση τζίρου των επιχειρήσεων όλο το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας έως και τον Αύγουστο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments