Deutsche Telekom

Deutsche Telekom
Η Deutsche Telekom είναι Γερμανική εταιρία τηλεπικοινωνιών.

Η Deutsche Telekom AG είναι γερμανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών με έδρα τη Βόννη. Η Deutsche Telekom ιδρύθηκε το 1996 ως πρώην κρατικό μονοπώλιο που ιδιωτικοποιήθηκε. Από τον Ιούνιο του 2008, το γερμανικό κράτος εξακολουθεί να κατέχει το 15% των αποθεμάτων της εταιρείας άμεσα, και άλλο ένα 17% μέσω της κρατικής τράπεζας KfW. Η εταιρεία αποτελεί συστατικό μέρος του Euro Stoxx 50.

Η αγορά του ΟΤΕ

Κατόπιν συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Deutsche Telekom, από τις 5 Νοεμβρίου 2008, κατείχαν ο καθένας 25% συν μία μετοχή του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ. Μετά από περαιτέρω πώληση μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου του Ελληνικού Δημοσίου, από τις 11 Ιουλίου 2011, το ποσοστό της Deutsche Telekom στον ΟΤΕ ανερχόταν σε 40% και του Ελληνικού Δημοσίου σε 10%. Το Τ.Α.Ι.Πε.Δ. ανακοίνωσε στις 13 Φεβρουαρίου 2018 την έναρξη διαγωνιστικής διαδικασίας για την εξαγορά του 5% από το ελληνικό κράτος. Ο διαγωνισμός έληξε την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, χωρίς κανέναν ενδιαφερόμενο.

  • Την ίδια ημέρα το Τ.Α.Ι.Πε.Δ., έστειλε επιστολή στην Deutsche Telekom για πρόταση εξαγοράς των μετοχών έναντι 284 εκατομμυρίων ευρώ, με προθεσμία 30 εργάσιμων ημερών.
  • Η Deutsche Telekom άσκησε το δικαίωμα πρώτης άρνησης και η εξαγορά ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2018, μέσω του Χρηματιστηρίου.
  • Σήμερα η Deutsche Telekom κατέχει ποσοστό 45% των μετοχών της εταιρείας και το Ελληνικό Δημόσιο 5%.

Deutsche Telekom σχετικές ειδήσεις:

  • Η COSMOTE φέρνει πρώτη στην Ελλάδα το 5G

    Η COSMOTE φέρνει πρώτη στην Ελλάδα το 5G

    COSMOTE 5G: Η COSMOTE φέρνει πρώτη στην Ελλάδα το μέλλον των τηλεπικοινωνιών, προχωρώντας στην εμπορική διάθεση δικτύου 5G σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη κι άλλες πόλεις στην Ελλάδα, ενώ σε συγκεκριμένες περιοχές οι μέγιστες ταχύτητες αγγίζουν ή και ξεπερνούν το 1Gbps. Πρωτοπορώντας για μια ακόμη φορά, η COSMOTE εξελίσσει το μεγαλύτερο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα για να προσφέρει πρώτη στους συνδρομητές της υπηρεσίες 5ης γενιάς, δημιουργώντας νέες προοπτικές για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας.

    Η COSMOTE φέρνει πρώτη στην Ελλάδα το 5G
  • Μητσοτάκης για 5G: Βασική μου προτεραιότητα ο ψηφιακός μετασχηματισμός

    Μητσοτάκης για 5G: Βασική μου προτεραιότητα ο ψηφιακός μετασχηματισμός

    Μητσοτάκης για 5G: «Το θέμα της σημερινής μας συνάντησης (5G) έχει περιεχόμενο ουσιαστικό, αλλά πιστεύω ότι έχει και μία πολύ μεγάλη συμβολική σημασία, γιατί ενώ αποτελεί ένα βήμα στο ψηφιακό αύριο της χώρας».

    Μητσοτάκης για 5G: Βασική μου προτεραιότητα ο ψηφιακός μετασχηματισμός
  • Άδωνις Γεωργιάδης: Πρώτο βήμα για να αλλάξει η αντίληψη των Γερμανών επιχειρηματιών

    Άδωνις Γεωργιάδης: Πρώτο βήμα για να αλλάξει η αντίληψη των Γερμανών επιχειρηματιών

    Άδωνις Γεωργιάδης: "Tο μεγάλο στοίχημα είναι η Ελλάδα να ξεκολλήσει από τις χαμηλές θέσεις των δεικτών που αφορούν επενδύσεις" ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

    Άδωνις Γεωργιάδης: Πρώτο βήμα για να αλλάξει η αντίληψη των Γερμανών επιχειρηματιών
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Συναντήσεις του πρωθυπουργού με εκπροσώπους επενδυτών

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Συναντήσεις του πρωθυπουργού με εκπροσώπους επενδυτών

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Τους εκπροσώπους κορυφαίων εταιρειών των τηλεπικοινωνιών και της ενέργειας συνάντησε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός.

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Συναντήσεις του πρωθυπουργού με εκπροσώπους επενδυτών