Διονύσης Αλέρτας

Διονύσης Αλέρτας
O Διονύσης Αλέρτας είναι γνωστός Έλληνας ζαχαροπλάστης.

Εδώ και 15 χρόνια διαγράφει τη δική του επιτυχημένη καριέρα στο χώρο της ζαχαροπλαστικής. Έχει συνεργαστεί με βραβευμένα εστιατόρια όπως η «Σπονδή», το “Gaspar” και το “Balthazar. Σε ηλικία 24 ετών ο Διονύσης Αλέρτας εργάστηκε δίπλα στον γνωστό Γάλλο chef patissier Gilles Marchal στο εστιατόριο «Σπονδή». Πλέον υποδέχεται τον κόσμο στον πιο υπέροχο gourmet pastry προορισμό που δεν είναι άλλος από το δικό του μαγαζί στην Κάτω Κηφισιά που λέγεται “Criollo”. Στο επίκεντρο των προσπαθειών τους βρίσκεται η επιθυμία τους να προσφέρουν γλυκό υψηλής ποιότητας.

Για αυτό εστιάζουν με πάθος στο τρίπτυχο αγνές πρώτες ύλες κορυφαίας ποιότητας, κορυφαίο αισθητικό κριτήριο & πρωτοποριακή τεχνογνωσία, ώστε να απολαμβάνετε τις πιο ξεχωριστές γλυκές δημιουργίες. Ο Διονύσης Αλέρτας είναι και καθηγητής Ζαχαροπλαστικής στα ΙΕΚ «Ακμή» όμως παραδίδει και σεμινάρια. Συνεργάζεται με πολλά μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα, ενώ έχει μόνιμη συνεργασία με κορυφαία, παγκόσμια εταιρεία σοκολάτας.

Τα τατουάζ και τα σκουλαρίκια του

  • Στη δεξιά πλευρά του σώματός του βλέπουμε τατουάζ που είναι αφιερωμένα στη δουλειά του.
  • Έχει κάνει τατουάζ με κορνέ, σοκολάτα, βανίλιες, μίξερ, ζυγαριά.. και την ημερομηνία που ξεκίνησε να δουλεύει ως ζαχαροπλάστης (το 1999), και η αριστερή πλευρά είναι αφιερωμένη στη ζωή του.
  • Σε αριθμό τα τατουάζ του είναι περίπου 55 και τα σκουλαρίκια 40 και κάτι.
  • Το αγαπημένο του τατουάζ γράφει “Out Of Order” και είναι πίσω από το αριστερό του αφτί.
  • Αυτό το έκανε προκειμένου να διακωμωδήσει το γεγονός ότι δεν ακούει από αυτό, λόγω ενός ατυχήματος που είχε όταν ήταν 18 χρονών και το οποίο ήταν η αφορμή για τη σχέση του με τη ζαχαροπλαστική.

Διονύσης Αλέρτας σχετικές ειδήσεις: